TAJNI DIL: Milo, Krivokapić i Bečić sreću se u vili Gorica i kuju OPASNE PLANOVE!
Foto: Beta/Igor Šljivančanin, EPA/Christian Bruna, Beta

Sramno

TAJNI DIL: Milo, Krivokapić i Bečić sreću se u vili Gorica i kuju OPASNE PLANOVE!

Politika -

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, predsednik parlamenta Aleksa Bečić i predsednik Milo Đukanović tajno se sastaju već izvesno vreme u vili Gorica, a jedan od rezultata tog sastančenja je i nedavno usvojena rezolucija o genocidu u Srebrenici, saznaje Kurir.

Ovaj dokument ima za cilj pokretanje procesa usvajanja sličnih ili istih rezolucija u zemljama regiona.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, predsednik parlamenta Aleksa Bečić i predsednik Milo Đukanović tajno se sastaju već izvesno vreme u vili Gorica, a jedan od rezultata tog sastančenja je i nedavno usvojena rezolucija o genocidu u Srebrenici, saznaje Kurir. Ovaj dokument ima za cilj pokretanje procesa usvajanja sličnih ili istih rezolucija u zemljama regiona.

Zdravko Krivokapić
foto: EPA Christian Bruna

Lansirna rampa

Prema oceni sagovornika Kurira, ovo je direktan napad na Srbe, ali i druge narodnosti na području bivše SFRJ, dok je trenutak izabran strateški, uoči predstojećih izbora u našoj zemlji. Pomenuti akt, dodaju, direktan je napad na državu Srbiju, SPC i litije, koje su i iznedrile Krivokapića, dok je volja probuđenog naroda u Crnoj Gori pogažena.

Milan Knežević, jedan od lidera DF, kaže da se rezolucijom, kojom se Srbija, srpski narod i SPC proglašavaju za genocidne, stvara antisrpska atmosfera.

Aleksa Bečić
foto: EPA / Boris Pejovic

- Neophodno je bilo da se pošalje poruka vaskolikom srpskom narodu, ne samo u regionu nego i u svetu da otpočinje jedna kampanja samopriznavanja i bilo je neophodno da se oni kojih ima 30 odsto, a to su Srbi u Crnoj Gori, predstave takođe genocidnim, a da eto, Crna Gora izrasta na neke demokratske standarde i nivoe da je spremna da priznaje ono što se nije priznalo ni u samoj BiH - naveo je Knežević, kao i da je u pitanju „lansirna rampa“ za obračun s državnim rukovodstvom Srbije u aprilu 2022, kad se očekuju predsednički izbori i izbori za gradonačelnika Beograda.

Knežević je naveo i da očekuje talas donošenja sličnih rezolucija u regionu s namerom da se ukine Republika Srpska. Da bi zemlje u regionu mogle da slede potez usvajanja rezolucije o Srebrenici, smatra i Andrija Mandić.

- Siguran sam da kao što je 2008. u regionu priznala lažnu državu Kosovo, a potom su je priznali i drugi, da će se nešto slično desiti i sa ovom rezolucijom. Ovo je jedna opasna poruka usmerena protiv Srba, opasna poruka kojom se pokušava prikriti osnovna namera da se srpski narod, da se srpski političari, Srbija, Republika Srpska ponovo dovedu pod jedan čudan splet okolnosti da se stalno pravdamo i da se nikad ne možemo opravdati - istakao je Mandić.

Milo Đukanović
foto: Nemanja Nikolić

Odgovarajući na Krivokapićeve optužbe da DF sarađuje sa DPS Mila Đukanovića na rušenju vlade, ovaj čelnik DF je poručio da je premijer taj koji se tajno sastaje s predsednikom Crne Gore. U razgovoru za Kurir Mandić pojašnjava da je bilo više tajnih sastanaka Krivokapića i Mila i da je i premijer to priznao:

- Posebno je interesantna bliskost, koja je iznenadila i sve one činovnike zaposlene u vili Gorica ili nekom drugom državnom objektu gde su se ti sastanci održavali. Kažu da takvu neposrednost, razdraganost i sreću što su jedni pokraj drugih predsednik države, predsednik vlade i predsednik parlamenta nikad nisu videli, čak ni kad su ta tri funkcionera dolazila iz iste stranke.

Umanjuju Srbiju

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, proglasiti Srbe za narod genocida je prvi korak ka zahtevu da se Srbija umanji za KiM, Rašku oblast, da bi se na kraju, konačno, ukinula i RS. - Britanci su 2015. pokušali da usvoje rezoluciju o Srbima kao genocidnom narodu, a zahvaljujući dogovoru predsednika Vučića i Putina, nisu uspeli. Zato su Đukanović i Krivokapić uradili ono što niko drugi nije, proglasili su da je srpski narod, zatiran u Jasenovcu i Jadovnu, narod ubijan u Podrinju i „Oluji“, genocidan. Proglasiti Srbe za narod genocida je prvi korak ka zahtevu da se Srbija umanji za KiM, pa za Rašku oblast, i konačno - da se Srpska ukine - poručio je Vulin za Kurir, kao i:

- Pre izbora funkcioneri Srbije koji budu ocenjeni kao najtvrđi u stavu da Srbi treba da se okupe i ujedine biće predmet sankcija pod različitim opravdanjima i tako će pokušati da utiču na parlamentarne, a na prvom mestu predsedničke izbore u Srbiji. Borićemo se, pa i kad udarci dolaze od najbližih, a posebno kad stižu i iz redova slučajnih Srba. Predsednik Vučić će kao predsednik svih Srba umeti da se izbori, a mi ostali ćemo dati sve od sebe da mu pomognemo.

Vladika Joanikije
foto: Dado Đilas

JOANIKIJE DUBOKO RAZOČARAN

Krivokapić je sve izdao!

l Kako saznaje Kurir, mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, koji je lobirao da Krivokapić dođe na čelo vlade, razočaran je njegovim potezima. - Mitropolit je potpuno razočaran. Pa ovo je izdaja svega onoga za šta je dobio blagoslov. Izdaja potpuna. Rekao je da je to sramota i bruka šta Krivokapić radi. Ne slaže se ni sa smenom Leposavića. Krivokapić je izgubio podršku SPC, on konstantno traži opravdanja, pokušava da se opere, ali ništa o toga - kaže izvor Kurira iz SPC.

Miroslav Bjegović
foto: Printscreen/Happy TV

MIROSLAV BJEGOVIĆ

Specijalni rat protiv Srbije

l Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, kaže da je „Skupština CG javno objavila specijalni rat protiv Srbije i kompletnog srpskog naroda, optužujući ih lažno za genocid“. - Ovim sramnim, plaćenim činom pale su sve maske, čime su večno obeščastili sebe, misleći da će tako biti primer obmane ostalima u regionu, što bi uticalo na budući opstanak Republike Srpske i ishod predstojećih izbora u Srbiji po njihovoj i NATO zamisli, predstavljajući time bezbednosnu pretnju za ceo region. Istorija i buduća pokolenja će upamtiti svaku lažnu podignutu ruku koja je glasala za ovaj sraman i izdajnički čin - poručio je Bjegović.

Kurir.rs/E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track