EVAKUISANI SVI RADNICI IZ FABRIKE SLOBODA: Na okolnim objektima manja materijalna šteta
Foto: D.Č.

Bilo je stravično

EVAKUISANI SVI RADNICI IZ FABRIKE SLOBODA: Na okolnim objektima manja materijalna šteta

Srbija -

Evakuisani su svi radnici iz fabrike "Sloboda" u Čačku.

Pripadnici VSJ Čačak i PU Čačak bezbedno su evakuisali građane oko Slobode.

Na okolnim objektima manja materijalna šteta poput pucanja stakala.

Detonacija se dogodila večeras oko 20.00 iz vojne kompanije "Sloboda", u kojoj je pre samo desetak dana došlo do serije snažnih eksplozija, kada je izgoreo magacin pun vojne municije.

Bilo je stravično, sedeo sam sa suprugom i večerao, kada se začula zaglušujuća detonacija. Popucala su nam stakla na kući srećom se niko nije povredio. Istog momenta smo izleteli napolje i iznad glava ugledali oblak dima u obliku pečurke i plamen ispod. Otrčali smo sa suprotne strane kuće, u odnosu na fabriku, da nas ne pogode geleri, na sreću, sada ih nije bilo - kaže meštanin iz naselja Vukovići, koji živi na par stotina metara od fabričkih hala.

Nezvanično, havarija se ovoga puta u vojnoj fabrici dogodila u proizvodnji, tokom druge smene.

Za sada nema informacija o broju radnila koji su večeras bili na poslu.

Hitna evakuacija građana iz naselja Jezdina i Pridvorica veceras je nalozena preventivno, jer se ne znaju razmere sadašnjeg požara. Ekipe vatrogasaca dežuraju ispred fabričke kapije, ali im ulazak iz bezbedonosnih razloga nije dozvoljen.

Na Gradskom stadionu u Čačku, gde je određeno da se građani smeste posle evakuacije, večeras nije primećena veća gužva, jer su meštani prenoćište verovatno potražiti kod rođaka i prijatelja.

Pridvorički put, koji vodi ka istiomenom naselju, večeras je takođe bio zatvoren za saobraćaj, a stanovništvo je među prvima evakuusano.

Saopštenje gradonačelnika Čačka

Najvažnije da nema žrtava

"Posle večerašnje eksplozije u kompaniji "Sloboda" najvažnije je da nema ljudskih žrtava.

Profesionalne vatrogasne jedinice kompanije "Sloboda" i MUP - Sektor za vanredne situacije izvršili su dva izviđanja. Požar je lokalizovan i ugašen.

Kao mera predostrožnosti naložena je evakuacija stanovništva koje živi u neposrednom okruženju fabrike.

Grad Čačak je organizovao evakuacioni punkt na Gradskom stadionu za građane koji nemaju alternativi smeštaj. Rezervisani su hotelski kapaciteti u gradu za eventualni prihvat naših sugrađana. Do sada su dve porodice smeštene u hotel", saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Čačka.

D. Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track