MEDVED SE ODOMAĆIO NA ŽELJINU: Zoran postavio kamere za praćenje divljači, pa se iznenadio kada je ugledao ovaj prizor FOTO
Foto: Boban Pribanović

u blizini svoje seoske kuće

MEDVED SE ODOMAĆIO NA ŽELJINU: Zoran postavio kamere za praćenje divljači, pa se iznenadio kada je ugledao ovaj prizor FOTO

Srbija -

U ataru sela Jelakci u zaseoku Кneževići, član Lovačkog uduženja "Župa“ Zoran Кnežević, postavio je kamere za praćenje divljači u blizini svoje seoske kuće.

Кnežević sa porodicom živi u Aleksandrovcu, jednom nedeljno odlazi u selo i pregleda snimke sa kamere. Juče je bio iznenađen kada je video na snimku medveda koji je 11. jula, 16 minuta posle ponoći, u potrazi za hranom sišao u selo. Životinja nije napravila štetu, pojela je hranu ostavljenu za divlje svinje i srne, posle čega je otišla prema planini Željin.

medved, Aleksandrovac
foto: Boban Pribanović

Ovo je drugi put za godinu dana da se na istom mestu uslika medved. Prošle godine, tačnije 19. avgusta u 03:30, kamere su takođe snimile medveda koji se tada gostio sa uzrelim šljivama. Zoran Кnežević kaže da u selima nema naroda, zbog čega sve više ima divljači.

- Sela su prazna, divljač ima sve više prostora i u potrazi ta hranom silazi u sela koja su gotovo pusta. Godinama sam lovac, ovo je četvrti put za godinu dana da snimimo medvede u ovom selu koje se nalazi u podnožju planina Željin i Кopaonik. Ja se lično ne plašim, ali malobrojnim meštanima koji žive u Jelakcu, nije svejedno - rekao je Кnežević.

medved, Aleksandrovac
foto: Boban Pribanović

Treba napomenuti da je poslednjih nekoliko godina planinski deo Župe, kojim gazduje Lovačko udruženje "Župa" pravi magnet za ljubitelje lova. Namnožilo se puno krupne i sitne divljači, najviše divljih svinja i srna, zahvaljujući pre svega dobrom radu lovačkog udruženja.

(Kurir.rs/Nezavisne NARODNE NOVINE Rasinskog okruga)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track