NEVREME OSTAVILO DELOVE VALJEVA BEZ STRUJE: Meteorolozi upozoravaju da se OLUJA SA GRMLJAVINOM premešta u druge krajeve Srbije
Foto: Kurir

rhmz

NEVREME OSTAVILO DELOVE VALJEVA BEZ STRUJE: Meteorolozi upozoravaju da se OLUJA SA GRMLJAVINOM premešta u druge krajeve Srbije

Srbija -

Republički hidrometeorološki zavod izdao je večeras hitno upozorenje na jake pljuskove sa grmljavinom i gradom.

Kratkotrajno olujno nevreme zahvatilo je nešto posle 17 sati valjevski kraj i izazvalo kratkotrajne prekide u napajanju električnom energijom.

Jak vetar lomio je drveće. Pojedini dalekovodni pravci u valjevskom kraju su još u prekidu. Ekipe su na terenu. Na pojedinim putnim pravcima bio je usporen sabraćaj zbog granja i ostatka drveća na kolovozu.

Prijavljeno je i nekoliko manjih požara usled nevremena.

Oblačnost koja na području centralne Srbije uslovljava kišu i pljuskove s grmljavinom u naredna dva sata će se premeštati ka istoku. Lokalno je moguća kratkotrajna pojava grada i jak vetar. Izolovana pojava kratkotrajnih pljuskova očekuje se ponegde i na jugozapadu Srbije.

upozorenje
foto: RHMZ printscreen

- U narednih sat vremena na području Šumadijskog okruga (okolina Aranđelovca) mogu se očekivati lokalno jaki pljuskovi, grmljavina i kratkotrajna pojava grada uz jak vetar - navodi se u upozorenju na sajtu RHMZ-a.

Posle nezapamćenih vrućina u delove Srbije, podsetimo, već je stiglo osveženje u pojedinim delovima Srbije, a na Rudniku je temperatura pala na čak 16 stepeni!

(Kurir.rs/RTS/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track