IZBEGNUTA TRAGEDIJA U SELU KOD LESKOVCA: Tokom oluje se zapalila trafo-stanica u dvorištu porodične kuće, ceo Svirac ostao u mraku
Foto: Printscreen

incident

IZBEGNUTA TRAGEDIJA U SELU KOD LESKOVCA: Tokom oluje se zapalila trafo-stanica u dvorištu porodične kuće, ceo Svirac ostao u mraku

Srbija -

Uselu Svirce kraj Leskovca u potpunosti je sinoć izgorela trafostanica, a samo je srećom izbegnuta velika tragedija jer se ona nalazi u dvorištu privatne kuće, vlasnika Dragana Jovanovića, čija je porodica istraumirana od straha.

Kako je JuGmedii javio meštanin ovog sela Dušan Kocić, požar je buknuo nešto posle 22 sata u vreme dok je olujni vetar besneo u tom kraju, navodi Jugmedia.

“Požar je buknuo iznenada i obavio celu trafostanicu u blizini porodične kuće. Odmah sam pozvao Elektrodistribuciju koja je isključila struju, ali vatrogasci su kasnili četrdesetak minuta jer su zbog pre nekoliko meseci srušenog mosta kod Meskombinata išli zaobilaznim putem, pa su i zalutali”, priča Kocić.

Kaže da se osećao jak miris izgorelog ulja iz trafostanice i da niko od meštana nije smeo da priđe i da pokuša da gasi vatrenu stihiju.

“Sreća u nesreći je što se nisu otvorila vrata od trafostanice. Da se to desilo, plamen bi zahvatio kuću Jovanovića i druge kuće”, dodaje.

Kaže da je selo sada u mraku i da je neizvesno kada će dobiti struju.

Selo Svirce poznato je po proizvodnji velikih količina paradajza, a njegovi meštani izazvali su nedavno pažnju kada su besplatno u Leskovcu delili ovo voće zbog niske cene. U ovom selu je posle toga održana sastanak sa minsitrom poljoprivrede Branisalv Nedimović, ali ishod sastanka novinari nisu mogli da saznaju.

(Kurir.rs/Jugmedia.rs, M.Ivanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track