01:24

SVAKA ČAST! Članovi organizacije Udarnik uredili odvodni kanal u blizini kasarne u Sremskoj Mitrovici

jedna deponija manje

SVAKA ČAST! Članovi organizacije "Udarnik" uredili odvodni kanal u blizini kasarne u Sremskoj Mitrovici

Srbija -

Jednu divlja deponija manje u Sremu. Vredni članovi organizacije „Udarnik“ uredili su odvodni kanal u blizini sremskomitrovačke kasarne koji je bio zatrpan raznim smećem.

Eko akcije nisu novina, ali ova je posebna po tome što je ujedinila akcijaše nekadašnje Jugoslavije. Članovi udruženja „Udarnik“ su puni energije, iako su neki zagazili u osmu deceniju života, njihov cilj je da podignu ekološku svest.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Ulepšavamo naš grad za koji živimo, ulepšavamo prirodu, vodu i zemlju kako bi sve bilo čisto. Želimo da Sremska Mitrovica bude u cveću, a ne u smeću. Treba staviti paprene kazne za one koji bacaju đubre tamo gde ne treba - rekao je Marinko Kršić, akcijaš „Udarnika“.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Ove dobre ljude su spojile radne akcije u kojima su učestvovali, kako kažu, kad su bili mnogo mlađi i gradili tadašnju Jugoslaviju. Sada rade u skladu sa svojim mogućnostima, ovog puta su očistili ceo jedan kanal na kraju grada.

- Mi smo čistili kanal, a kanal je očistio nas od loših misli. Mi akcijaši smo nosioci od bar 3 znački na saveznim radnim akcijama. Mi nismo više mladi nama ovo teško pada ali smo je izveli sa uspehom - kaže Ostoja Perić, komandant akcije.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

10:18

ČIKA SLAVKO RASKRČIO DEPONIJU I OTVORIO ZOO VRT! Hteo da se deca zaljube u životinje, a za 25 godina nije naplatio NIJEDNU kartu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja