PRESTIŽNA STIPENDIJA ZA MLADU VRANJANKU: Mihaela bira jedan od šest smerova
Foto: Kurir/T.S.

đak generacije gimnazije "Bora stanković"

PRESTIŽNA STIPENDIJA ZA MLADU VRANJANKU: Mihaela bira jedan od šest smerova

Srbija -

Mihaela Milenković, đak generacije gimnazije "Bora Stanković" u Vranju, dobitnica je prestižne stipendije za školovanje na IT akademiji.

Zahvaljujući uspešnom partnerskom društvu LINKgroup i Fondacije Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra, tokom protekle četiri godine đacima generacije iz Srbije i Republike Srpske dodeljeno je ukupno 105 programa besplatnog školovanja na ITakdemiji.

Sa ciljem pružanja pomoći za dalje usavršavanje u obrazovanju, tokom ovih godina dodeljeno je 40 besplatnih školovanja na ITAcademi, koje će izabrati đake moći da posežu onlajn, putem interneta, pomoću najsavremenijih platformi za učenje na daljinu.

Mihaela Milenković
foto: Kurir/T.S.

Specijalna komisija u konkurenciji od više od 600 generacija đaka, odabrala je 40 najboljih kandidata u skladu sa iskazanim interesovanjima i uspesima.

"Mihaela će biti u mogućnosti da odabere jedan od ukupno šest smerova, koji će pohađati. Ističe da joj ovo priznanje mnogo znači, jer u najboljem svetlu predstavlja njenu školu, grad i nju samu. Mihaela je još jednom potvrdila da izbor za đaka generacije podrazumeva celovitu i svestranu ličnost u sticanju znanja i osvajanja prestižnih nagrada na svim poljima. Njen uspeh prepoznale su i druge institucije koje pružaju podršku najboljim učenicima, tako da ova prestižna nagrada Mihaelu svrstava u red najboljih učenika Srbije i Republike Srpske", ističe, direktorka Gimnazije Suzana Mišić Stanković.

Svečano uručenje ovih nagrada planirano je za septembar 2021. godine, na Belom dvoru.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track