POZIV MLADIMA ZA DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA: Svi koji žele mogu da se obaveste u ovih 5 gradova u Srbiji
Foto: Ministarstvo odbrane

mladi se sve češće odlučuju za karijeru u vojsci

POZIV MLADIMA ZA DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA: Svi koji žele mogu da se obaveste u ovih 5 gradova u Srbiji

Društvo -

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije tokom meseca avgusta organizovaće predstavljanje dobrovoljnog služenja vojnog roka u pet gradova i opština u Republici Srbiji.

Štandovi na kojima će zainteresovani mladići i devojke moći da se informišu o svim pojedinostima dobrovoljnog služenja biće postavljeni 7. avgusta u Žitištu i Valjevu, 14. avgusta u Vršcu, 19. avgusta u Loznici i 21. avgusta u Požegi.

dobrovoljno služenje vojnog roka, dobrovoljno služenje vojske, zakletva, Vojska Srbije
foto: Ministarstvo odbrane

To će, ujedno, biti prilika da oni, koji su već doneli odluku da pristupe Vojsci Srbije i dobrovoljno odsluže vojni rok, popune prijave na konkurs i započnu proceduru. Interesovanje za dobrovoljno služenje vojnog roka naročito je prisutno među mladima koji nameravaju da stupe u profesionalnu vojnu službu. Poboljšanje uslova rada i životnog standarda pripadnika Vojske, značajna ulaganja u savremeno naoružanje i opremu te mogućnosti profesionalnog razvoja i usavršavanja doprineli su da u očima mnogih mladića i devojaka sistem odbrane postane poželjan ambijent za ličnu i profesionalnu afirmaciju.

dobrovoljno služenje vojnog roka, dobrovoljno služenje vojske, Vojska Srbije
foto: Ministarstvo odbrane

Zainteresovani građani će od pripadnika Ministartva odbrane i Vojske Srbije koji budu posetili njihova mesta biti u prilici da saznaju šta podrazumeva i kako izgleda dobrovoljno služenje vojnog roka i kakve prednosti donosi kada je reč o kasnijem zaposlenju u Vojsci, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Podsećamo da je javni oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka stalno otvoren. Informator o dobrovoljnom služenju vojnog roka možete preuzeti na sledećem linku: http://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/vojna_obaveza/Flajer_dobrovoljno_sluzenje_resized.pdf

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track