KANALIZACIONA MREŽA: Za izgradnju 150 km kanalizacione mreže, Vranju 59 miliona evra
Foto: Kurir.rs/T.S.

ugovor

KANALIZACIONA MREŽA: Za izgradnju 150 km kanalizacione mreže, Vranju 59 miliona evra

Srbija -

Vranje među prvim gradovima koji je obuhvaćen projektom izgradnje kanalizacione mreže.

Ugovori o izgradnji kanalizacione mreže u 13 lokalnih samouprava u Srbiji, među kojima je i Grad Vranje potpisani su danas u Palati Srbije u Beogradu, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada.

Sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem i predstavnicima kineske kompanije „China road and bridge corporation“, ugovor je potpisala zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Radi se o kapitalnom projektu izgradnje kanalizacione mreže u Vranju i okolnim selima u dužini od 150km, ukupne vrednosti 59 miliona evra, izjavio je gradonačelnik dr Slobodan Milenković, prenosi gradski sajt.

„U pitanju je veoma značajan projekat koji će rešiti višedecenijski problem Vranja i okoline. On predviđa izgradnju fekalnih kolektora i kanalizacione mreže u dužini od 20km u samom gradu i 130km u selima“, rekao je Milenković.

„Vranje je među prvim gradovima koji je obuhvaćen projektom jer smo na vreme dobili građevinsku dozvolu, a u toku je i izrada projektno – tehničke dokumentacije“, istakla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović. Ona se zahvalila na podršci Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima.

Kurir.rs/T.S.

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track