PAO REKORD NA ZVORNIČKOM JEZERU: Dragan upecao štuku tešku 13 kilograma, borio se s njom pola sata FOTO
Foto: Miodrag Ćirić

KAPITALNI PRIMERAK

PAO REKORD NA ZVORNIČKOM JEZERU: Dragan upecao štuku tešku 13 kilograma, borio se s njom pola sata FOTO

Srbija -

Štuku tešku 13.240 grama i dugu 121 santimetar upecao je Dragan Maksimović iz Malog Zvornika na Zvorničkom jezeru.

Prema rečima Miodraga Ćirića, poznatog trofejnog sportskog ribolovca koji je na istom jezeru ima mnoštvo zapaženih ulova, ovo je rekordni ulov štuke na sportski način.

- Malozvorničanin Maksimović juče je posle polučasovne borbe uspeo je da savlada štuku težu od trinaest kilograma, pala je na varalicu, rad Lozničanina Gorana Vukosavljevića. Štuku je upecao na Zvorničkom jezeru kod Amajićkog ostrva – rekao je Ćirić koji je fotoaparatom i ovekovečio ovaj lep ulov.

štuka
foto: Miodrag Ćirić

Inače, Zvorničko jezero poznato je uglavnom po somovima, početkom prošlog meseca je Aleksandar Mirosavljević iz Malog Zvornika, upecao brkajliju dugačkog 167 santimetara i teškog oko 40 kilograma kod Amajića, ali i drugim ribama pa je sam Ćirić krajem prošle godine izvukao smuđa teškog 10.680 grama i dugačkog 102 santimetara, a Malozvorničanin Boro Milenković nešto ranije je iz jezerskih dubina izvukao šarana "divljaka" od 27 kilograma i 230 grama, dugog 102 santimetra.

Opet se potvrdilo da Zvorničko jezero krije kapitalne primerke ribe do kojih stižu vešti ribolovci, pa je sada postavljen i novi rekorder u ulovu štuke.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track