MORAVIČKI OKRUG: Još 74 novozaražena, hospitalizovana 33 pacijenta
Foto: RINA

jedan preminuo

MORAVIČKI OKRUG: Još 74 novozaražena, hospitalizovana 33 pacijenta

Srbija -

ČAČAK – Na kovid odeljenju Opšte bolnice Čačak tokom protekla 24 sata preminuo je 73-godišnji Čačanin koji je imao pozitivan PCR nalaz.

Ovo je deseti smrtni ishod u četvrtom talasu korona zaraze koji je zabeležen u čačanskoj bolnici. Od sredine jula do danas preminulo je devet osoba iz Čačka i jedna iz Lučana.

Na kovid odeljenjima trenutno su hospitalizovana 33 pacijenta, jedan manje nego juče. U protekla 24 sata primljena su četiri pacijenta sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, dvoje ih je otpušteno na kućno lečenje. Dva pacijenta transportovana su na kliniku u Beogradu. Trenutno nema bolesnika u respiratornom centru i na respiratorima. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče su evidentirana 37 pregleda, od čega 27 prvih. Dan pre toga bilo je 35 prvih i devet kontrolnih pregleda.

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje, tokom protekla 24 sata u Moravičkom okrugu je testirano 283 građana, od kojih 74 ima pozitivan PCR nalaz. Prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 40 osoba iz Čačka (od 181 testiranih), 12 iz Gornjeg Milanovca (37), 14 iz Lučana (33) i osam iz Ivanjice (32).

U četvrtak je u Čačku prvu dozu vakcine primilo 65 osoba, a revakcinisane su 62, treću dozu cepiva primilo je 343 Čačana.

(Kurir.rs/D.Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track