KOVID19 U LOZNICI: Korona brojke variraju u Trijažnom centru
Foto: T. Ilić

epidemija

KOVID19 U LOZNICI: Korona brojke variraju u Trijažnom centru

Srbija -

Korona brojke u Loznici variraju pa je u Trijažnom centru u četvrtak pregledano 76 osoba, četrnaest manje nego dan pre, pri čemu se 35 javilo na prvi pregled sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid, a infektologu je upućeno petnaest.

U ambulanti Infektivnog odeljenja pregledano je 26 pacijenata, a za šest je to bio prvi dolazak lekaru zbog korone. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 40 pacijenata, a otkriveno je šest novih pneumonija. Trenutno je osamnaest kovid pacijenta na bolničkom lečenju, jedan manje nego dan pre, navodi se u današnjem zajedničkom izveštaju Opšte bolnice i Doma zdravlja.

Loznica
foto: T. Ilić

Prema rečima dr Zorana Kovačevića, pomoćnika direktora lozničke bolnice, prizemlje Grudnog odeljenja u kome je osamnaest kreveta u "crvenoj" zoni trenutno je popunjeno dok je sprat još uvek "zelen". Bolnica je za svaki slučaj kompletno Infektivno odeljenje sa petnaestak slobodnih kreveta pretvorila u "crvenu" zonu kako bi bila spremna za eventualni prijem pacijenata tokom vikenda. U lozničkoj bolnici je početkom jula prošle godine otvoreno kovid odeljenje na Grudnom, a i Infektivno je u jeku prethodnog talasa bilo "crveno". Onda su sa pogoršanjem epidemijske situacije i povećanjem broja obolelih kovid pacijente smeštali u zgradu u kojoj se nalaze Interno odeljenje i Neurologija. Takva situacija trajala je sve do početka juna ove godine kada su se stekli uslovi da se taj deo ustanove vrati redovnom poslu. Tako su sada "crveni" prizemlje Grudnog i Infektivno, a od razvoja situacije zavisi hoće li biti potrebni dodatni kapaciteti. U Mačvanskom okrugu opet se korona brojke klackaju pa je tokom jučerašnjeg dana potvrđeno 65 pozitivnih uzoraka na kovid -19, šest manje nego dan pre. Kao i prethodnih dana, prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje, najviše pozitivnih je u Šapcu trideset i tri i Loznici trinaest i više nijedna lokalna samouprava u okrugu nije dvocifrena. Bogatić je imao osam pozitivnih, Vladimirci šest, Koceljeva i Krupanj po dva, Mali Zvornik jednog dok ih nije bilo u Ljuboviji. Obolelih je za četrdeset i pet više i trenutno ih je 605 u okrugu. Boluje 265 Šapčana, 192 Lozničanina i pedeset žitelja Bogatića. Krupanj ima 25 bolesnih, Koceljeva 22, Vladimirci 21, Ljubovija 19 i jedanaest Mali Zvornik.

(Kurir.rs/T. Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja