GODIŠNJICA OSLOBOĐENJA VRANJA U DRUGOM SVETSKOM RATU: U Galeriji Narodnog muzeja biće otvorena izložba fotografija
Foto: T. S.

SVEČANOST

GODIŠNJICA OSLOBOĐENJA VRANJA U DRUGOM SVETSKOM RATU: U Galeriji Narodnog muzeja biće otvorena izložba fotografija

Srbija -

Svečanost će biti upriličena u ponedeljak 6. septembra, na dan kada je Vranjska Banja oslobođena u Drugom svetskom ratu.

Najpre će biti odata počast herojima, polaganjem venaca na Spomenik palim borcima. Istog dana, u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju, biće otvorena izložba Likovna kolonija "Vranje 2021", najavljeno je iz gradske uprave.

Vranje
foto: T. S.

Prijem za delegaciju SUBNOR-a povodom 77. godišnjice oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu rukovodstvo grada organizovaće, u utorak 7. septembra, u maloj sali Skupštine grada.

Nakon toga biće održana svečana sednica na kojoj će se obratiti predsednik dr Dejan Tričković. Kraj Spomenika revoluciji, na platou ispred Pedagoškog fakulteta, biće položeni venci, a na skupu će govoriti gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Vranje
foto: T. S.

U Galeriji Narodnog muzeja, biće otvorena izložba fotografija "Učešće 8. srpske brigade u završnim operacijama za oslobođenje zemlje od 1944. do 1945. godine".

Vranje
foto: T. S.

Na platou kod spomenika "Čika Miti" na Dan oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu, u 20 sati, biće održana svečanost povodom zavšetka radova na rekonstrukciji mozaika "Karta Vranja", saopštavaju iz gradske uprave.

(Kurir.rs/T. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track