BILANS U VRANJU: Korona brojke u porastu, nagli skok novoobolelih u Vranju
Foto: Kurir.rs/T.S.

Gradski štab za vanredne situacije

BILANS U VRANJU: Korona brojke u porastu, nagli skok novoobolelih u Vranju

Srbija -

VRANJE - S teritorije Pčinjskog okruga na kovid 19 testirano je 248 osoba. Analize su pokazale da je 79 lica zaraženo koronavirusom, poslednji su podaci koje je saopštio Gradski štab za vanredne situacije.

Od ovog broja 65 novoobolelih je iz Vranja, po četiri zaražene osobe su iz Preševa i Surdulice, tri iz Vladičinog Hana, dve iz Trgovišta i jedna osoba iz Bujanovca.

Prema podacima Zdravstvenog centra u Vranju u Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena su 124 pregleda, od čega je 86 prvih, a 38 kontrolnih. Urađeno je 95 laboratorijskih analiza, tri PCR i 96 antigenskih testova, od kojih su 64 pozitivna na koronavirus.

U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju je bitku sa koronavirusom izgubio jedan pacijent, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

U kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovana su 82 pacijenta. Svi pacijenti su pozitivni na koronavirus, 81 je sa upalom pluća, 46 na kiseoniku.

Na bolničko lečenje primljeno je 7 pacijenata, a jedan je transportovan za Kruševac. Među obolelima nema dece. Slobodnih mesta je 76.

U Ambulanti u Bolnici obavljena su 23 pregleda. Prvih pregledaje 12, a kontrolnih 11. U Kovid ambulanti u Bolnici, testirano je šest pacijenata, od kojih je jedan pozitivan na kovid 19, a pet je negativno.

U Vranju je ukupan broj datih vakcina, prve, druge i treće doze sa presekom 5. septembra 87.255. Trećom dozom vakcinisana su 2.564 građana Srbije, saopšteno je iz Zdravstvenog centra Vranje.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track