GRUDNO ODELJENJE PREŠLO U CRVENO! Korona sve jače pritiska Loznicu
Foto: T.Ilić

povećan broj zaraženih

GRUDNO ODELJENJE PREŠLO U CRVENO! Korona sve jače pritiska Loznicu

Srbija -

LOZNICA – Zbog povećanog broja kovid pacijenata kojima je neophodno bolničko lečenje i drugi sprat Grudnog odeljenja opremljen je za njihov meštaj. Nekovid pacijenti su premešteni na Interno odeljenje i Neurologiju u drugoj zgradi. Prema zajedničkom izveštaju Opšte bolnica Loznica i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ danas (9.9) se na bolničkom lečenju nalazi 36 kovid pacijenata, osam više nego juče, jedan je na invazivnoj i jedan na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Prema rečima pomoćnika drektora lozničke bolnice dr Zorana Kovačevića, među pozitivnima sada uglavnom dominiraju mladi, a u bolnici završavaju stariji pacijenti.

- Trenutno su na Grudnom odeljenju 22, a na Infektivnom četrnaest kovid pacijenata. Najveći broj njih, 90 odsto, su nevakcinisani i uglavnom su stariji od 55 godina. Sa težim kliničkim su osobe starije od 70 godina i među pacijentima koji imaju takvu situaciju niko nije kompletno vakcinisan. Vakcinisani imaju blage početne pneumonije i obično se u roku od sedam dana završi njihovo lečenje. Na današnji dan imamo osam obolelih zdravstvenih radnika sa blažim kliničkim slikama, leče se kod kuće, a od početka ovog talasa ukupno je bilo 11 obolelih – rekao je on danas.

Loznica, korona
foto: T.Ilić

U Trijažnom centru juče (8.9) su pregledana 153 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama. Od toga se 78 javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali imali kontrolu. Infektologu je na dodatni pregled iz Trijaže upućeno 25 pacijenata, a u ambulanti Infektivnog odeljenja ukupno obavljeno 49 pregleda osoba sa simptomima mogućeg kovida, pri čemu je za 28 to bio prvi takav pregled. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 102 pacijenata i dijagnostikovala 21 novu pneumoniju.

U Mačvanskom okrugu kovid nastavlja ofanzivu pa je tokom jučerašnjeg (8.9) dana potvrđeno 268 pozitivnih uzoraka, 28 više nego dan pre, a broj obolelih je povećan za 199 i sada ih je 1.909. Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje Šabac ima trocifren broj pozitivnih, 124, Loznica 56, Bogatić 48, Koceljeva 14, Vladimirci deset, Krupanj osam, a po četiri Ljubovija i Mali Zvornik. U Šapcu je više od 800 obolelih (835), osim Loznice sa 453 trocifreni su i Bogatić sa 272 i Koceljeva sa tačno sto građana koji boluju od korone. Vladimirci imaju 93 obolelih, po 63 Krupanj i Ljubovija, a 30 ih je u Malom Zvorniku.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track