KORONA U MORAVIČKOM OKRUGU: Najviše novozaraženih u Lučanina i Ivanjici
Foto: Beta/Dragan Gojić

bilans

KORONA U MORAVIČKOM OKRUGU: Najviše novozaraženih u Lučanina i Ivanjici

Srbija -

ČAČAK +- Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku tokom protekla 24 sata preminuo je 89-godišnji Čačanin koji je imao pozitivan PCR nalaz.

U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminula su 22 pacijenta – 16 iz Čačka, tri iz Lučana i tri iz Ivanjice.

U kovid paviljonima bolnice trenutno su hospitalizovana 73 pacijenta, tri više nego juče. U respiratornom centru leči se šest bolesnika, od toga dvoje na respiratoru.

U protekla 24 sata primljeno je 11 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a bilo je sedam otpusta na kućno lečenje. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 127 pregleda, od čega 76 prvih. Dan pre toga bilo je 11 prvih i 39 kontrolnih pregleda.

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 934 građanina, od kojih 218 ima pozitivan PCR ili antigen nalaz testa. Iz Čačka pozitivnih je 72, iz Gornjeg Milanovca od 184 uzorka pozitivnih je 59, iz Lučana od 68 uzoraka pozitivnih je 36 i iz Ivanjice od 184 uzorka pozitivnih je 51.

Juče je u Čačku prvom dozom vakcinisano 95, 80 je revakcinisano, a 261 lice primilo je treću dozu cepiva.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track