U ZNAK SEĆANJA NA 14. OKTOBAR 1941. GODINE: U Kraljevu raspisan literarni i likovni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola
Foto: Kurir/J.S.

U ZNAK SEĆANJA NA 14. OKTOBAR 1941. GODINE: U Kraljevu raspisan literarni i likovni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola

Srbija -

Povodom obeležavanja 80-godišnjice masovnog streljanja civila u Kraljevu od strane fašističkog okupatora, Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo raspisao je literarni i likovni konkurs na temu „Nepresušne suze Kraljevačkog oktobra“.

Konkursi su namenjeni učenicima osnovnih i srednjih škola Grada Kraljeva, a radovi treba da prikažu istorijski osvrt na ovu temu, uokviren motivima sećanja na stradale koje će potomci zauvek pamtiti i poštovati.

Literarni konkurs se sprovodi u saradnji sa Društvom za srpski jezik i književnost Kraljevo. Prozne ili poetske radove (do jedne kucane strane A4, font 12, prored 1,5) potrebno je štampati u tri primerka i potpisati (ime i prezime učenika, br. telefona, razred, ime i prezime nastavnika, naziv škole). Svaka škola može da pošalje najviše 5 radova. Svi radovi moraju biti lektorisani.

Kraljevo
foto: Kurir/J.S.

Radove poslati ili dostaviti na adresu Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo: Izletnička 2, 36 000 Kraljevo ili na elektronsku adresu Društva za srpski jezik i književnost Kraljevo:

podruznicadrustvazasrpskijezik@gmail.com.

Članovi žirija koji će pregledati radove su profesorke srpskog jezika i književnosti: Marija Brković, Ivana Kekerić i Nataša Raspopović.

Likovni radovi mogu da budu u formi slike, crteža, ilustracije, kolaža (olovka, tempera, gvaš, akvarel, tuš, kombinovana tehnika, grafika) dimenzije bloka broj 5. Svaka škola može da pošalje najviše 5 radova.

Radove poslati ili dostaviti na adresu Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo: Izletnička 2, 36 000 Kraljevo.

Radove će ocenjivati žiri koji čine članovi Saveta galerije Kulturnog centra „Ribnica“ Kraljevo: Slobodan Jelić, istoričar umetnosti, Boban Bosić, magistar slikarstva i Milica Šolajić Popović, master primenjeni umetnik.

Konkursi su otvoreni do 6. oktobra 2021. godine, a najbolji radovi biće nagrađeni uoči obeležavanja 14. oktobra.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja