Najnovije vesti

OVO JE NAJLEPŠA KOVID PRIČA IZ SRBIJE! Dragana i Stamenko pobedili koronu u domu za stare, a onda rešili da POZOVU MATIČARA (FOTO)
Foto: screenshot RTS

romansa

OVO JE NAJLEPŠA KOVID PRIČA IZ SRBIJE! Dragana i Stamenko pobedili koronu u domu za stare, a onda rešili da POZOVU MATIČARA (FOTO)

Srbija
10:44h

Dirljava i divna priča koja slavi život i svu njegovu lepotu zbila se u Gerontološkom centru Kruševac na Međunarodni dan starih!

Dragana Jovanović (65) i Stamenko Gligorijević (66) uspeli su da pobede koronu, a posle oporavka čvrsto su rešili da se venčaju! Pred matičarem su juče rekli "da" i tako krunisali ljubav dugu 10 godina.

Da svadba bude za pamćenje, postarali su se zaposleni u gerontološkom centru, poštujući epidemiološke mere. Stolove su postavili u dvorištu, trpezu okitili, naručili posluženje, hranu i tortu za mladence preko keteringa i naravno obezbedili dobre muzičare. Neizostavno i najvažnije - pozvali su i matičara.

venčanje
foto: screenshot RTS

- Predivno se osećam! Sigurno smo duže od 10 godina u vanbračnoj zajednici i želeli smo da ozvaničimo našu vezu, a upravo to su nam omogućili naša uprava ovde u Gerontološkom i divno osoblje. Nemam reči kako su nam pripredili sve ovo, organizovali lepo, okitili, imamo muziku i tortu. Za 100 života ne bismo ovako nešto imali na drugom mestu - uzbuđeno govori srećna mlada Dragana koja je promenila prezime i postala Gligorijević.

venčanje
foto: screenshot RTS

Ni mladoženja Stamenko nije krio sreću. Kaže da se sa suprugom Draganom odavno slaže odlično.

- Nikakvih zamerki nemamo jedno na drugo. A sada kad smo se uzeli, sve će, verujem, da nam krene još na bolje - uveren je Gligorijević.

Zadovoljstvo se videlo i na licu matičara. Poručuju da je ovim venčanjem na delu najbolje pokazano da ljubav nije samo rezervisana za mlade. Kuma Gligorijevićima bila je direktorka gerontološkog centra Jelena Mijailović.

- Poslali su snažnu poruku svima da za ljubav nikada nije kasno, da snove možete ispuniti i u trećem dobu i da iznenađenja ne prestaju dolaskom u našu ustanovu - kaže direktorka i kuma Jelena Mijailović.

venčanje
foto: screenshot RTS

Dragana je u ustanovi od 2009. godine, a Stamenko se pridružio dve godine kasnije. Od pre osam godina žive zajedno u garsonjeri i pobedili su mnoge prepreke. Pobedili su koronu i zatim se vakcinisali. Dali su primer da žele da žive i da što duže dele svoju veliku ljubav.

U Gerontološkom centru Kruševac trenutno je smešteno nešto više od 170 korisnika i svi su bili pozvani na svadbu.

venčanje
foto: screenshot RTS

- I orkestar i hrana bili su "na nivou", a svima nam se mnogo dopala torta. Baš je bila ukusna - rekla je jedna od korisnica Centra.

Mlada je bacila bidermajer, a uhvatila ga je prijateljica Olivera. Ko zna, možda bude i nove svadbe u kruševačkom gerontološkom centru.

(Kurir.rs/Novosti/Foto:Ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja