ZABRINJAVAJUĆE STANJE U KOVID BOLNICI U NOVOM SADU: Najmlađi hospitalizovani ima 21 godinu, a najmlađi na respiratoru 22 godine
Foto: Beta/Dragan Gojić

na lečenju 512 pаciјenta

ZABRINJAVAJUĆE STANJE U KOVID BOLNICI U NOVOM SADU: Najmlađi hospitalizovani ima 21 godinu, a najmlađi na respiratoru 22 godine

Srbija -

Pored velikog broja ambulantno pregledanih pacijenata, prethodni vikend u kovid bolnici Novi Sad na Mišeluku obeležio je i dalje povećan broj primljenih pacijenata na bolničko lečenje sa Covid 19 potvrđenom virusnom infekcijom.

Trenutno, u kovid bolnici sе lеči 512 pаciјenta kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd virusа COVID–19, što je i najveći broj hospitalizovanih pacijenata od početka pandemije, te je situacija složena i kompleksna uz mogućnost da će broj hospitalizovanih pacijenata u narednom periodu rasti.

Оd tоgа, kod 43 pacijentа s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lеčеnjе zаhtеvа primеnu mеhаničkе vеntilаciје-respiratora. Najmlađa hospitalizovana osoba je 2000. godište, a najmlađi pacijent na mehaničkoj ventilaciji pluća je 1999. godište.

Najveći udeo hospitalizovanih pacijenata u Kovid bolnici je nevakcinisan, te ovim putem još jednom apelujemo na stanovništvo da se svi oni koji nisu vakcinisani vakcinišu.

Ukupan broj novoobolelih i hospitalizovanih pacijenata izuzetno opterećuje zdravstveni sistem i Klinički centar Vojvodine, koji i dalje pokušava da, koliko je god to moguće pruži potrebnu zdravstvenu pomoć i pacijentima koji nisu oboleli od Korona virusne infekcije

-Pored lečenja pacijenata, iz predostrožnosti potrebna je svakodnevna opreznost s obzirom na novi izgrađeni objekat Kovid bolnice na Mišeluku u vezi sa vodosnabdevanjem, elektroinstalacijama, gasnim instalacijama, energetskim snabdevanjem te se svakodnevno vrši nadzor nad istim u cilju sprečavanja svih neželjenih mogućih događaja. Redovno se vrši dezinfekcija, uz poštovanje svih higijenskih normativa, a tokom vikenda je rađeno i dodatno ispiranje celokupne vodovodne mreže. Normalan rad bolnice ni jednog trenutka nije prekinut, a od početka rada bolnice pacijentima i zaposlenima je omogućeno konzumiranje flaširane vode i vode za piće iz aparata, saopšteno je iz PR službe KCV.

(Kurir.rs/S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja