Najnovije vesti

JEDNA BEBA 15 POTENCIJALNIH OČEVA: Zvanični momak prihvatio dete, momci iz Trgovišta strahuju da se mama ne predomisli i traži DNK
Foto: Shutterstock

i to se desilo

JEDNA BEBA 15 POTENCIJALNIH OČEVA: Zvanični momak prihvatio dete, momci iz Trgovišta strahuju da se mama ne predomisli i traži DNK

Srbija

Devojka iz jednog sela na teritoriji opštine Trgovište, koja se nedavno porodila u svojoj kući uz pomoć majke, za očinstvo nad novorođenim detetom "optužuje" čak 15 tamošnjih muškaraca.

Ovu informaciju Info Vranjskim potvrdilo je više izvora u Trgovištu, kao i u vranjskom Zdravstvenom centru.

Mlada majka navodno nije upisala ime oca u knjigu rođenih, jer se spremala da dokazivanje očinstva ostvari u sudskom sporu, a na sudu je trebalo da se nađe 15 "sumnjivih" mladića sa kojima je, kako je sama rekla, bila u bliskim odnosima.

U Trgovištu, upućeniji, kažu da se situacija smirila jer je zvanični momak ove mlade devojke otac i da je prihvatio dete, piše portal Info Vranjske.

Ako se majka predomisli "kandidati" za dokazivanje očinstva proći će ispitivanje DNK na Biološkom fakultetu u Beogradu, jer je to jedini apsolutno siguran dokaz kojim se potvrđuje očinstvo muškaraca.

Kako piše portal Info Vranjske, svih 15 potencijalnih očeva o kojima se priča, među kojima je dosta viđenijih ljudi iz ove opštine, u strahu su ne toliko zbog mogućeg očinstva, već zbog toga što će se naći na udaru malograđanske sredine i njenih priča i kometara, a društvene mreže već su se "usijale" zbog ovog slučaja – ističe izvor portala iz Trgovišta.

Prema sudskoj praksi od uvođenja DNK analize u postupku utvrđivanja očinstva, oko 27 odsto žena koje su tužile partnere za dokazivanje očinstva izgubilo je sudske sporove, piše portal Info Vranjske.

(Kurir.rs/Info Vranjske/NIV)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track