Predstavljen projekat uređenja Šumaričkog jezera
Foto: Grad Kragujevac

Predstavljen projekat uređenja Šumaričkog jezera

Srbija -

Predstavnicima grada Kragujevca danas je predstavljen projekat uređenja Šumaričkog jezera, koji će kako je najavljeno po završetku prezentacije biti završen do početka naredne sezone. Plan uređenja predstavljen je gradonačelniku Kragujevca Nikoli Dašiću, članu Gradskog veća za sport Predragu Stevoviću i Glavnom gradskom urbanisti Ivanu Raduloviću.

Kragujevac
foto: Grad Kragujevac

Inicijativu uređenja Šumaričkog jezera svojih sportskih saradnika podržao sam u potpunosti i sa jednim jedinim zahtevom da se on realizuje van sezone, kako se ne bi remetio početak sledeće, kazao je po završenoj prezentaciji gradonačelnik Dašić.

Nema Kragujevčanina koji nije vezan emotivno i na svaki drugi način za naše Šumaričko jezero, koje je i naše more i ono što Beogradu Ada. Kragujevac zaslužuje da ima jedno takvo odmaralište i nema razloga da stalno i po malo ulažemo u njega, već smo budžetom za narednu godinu predvideli oko 30 miliona dinara kako bi našim građanima, i najmlađima i najstarijima, stvorili uslove da lepše provode svoje vreme.

Kragujevac
foto: Grad Kragujevac

Radove će izvoditi kragujevačko preduzeća Šumadija DOO koje između ostalog zapošljava osobe sa invaliditetom, a na osnovu njihovih dosadašnjih radova u sportskom i rekretaivnom mobilijaru, zaključili smo da imaju odlične proizvode i da oni to mogu da iznesu kako treba, kazao je Dašić.

Šumaričko jezero jedan je od prioritetnih i rekao bih kapitalnih projekata koji će grad Kragujevac sledeće godine sigurno završiti, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Svako od nas ga bar jednom nedeljno poseti i ono ima posebno mesto u srcima Kragujevčana, zbog čega je velika šteta da takav dragulj i kapacitet koji Kragujevac ima ne iskoristimo i turistički i sportski i na svaki drugi mogući način. Sa preduzećem Šumadija DOO sarađujemo godinama i veoma posvećeno radimo na revitalizaciji otvorenih terena i dečijih igrališta, a projektom uređenja Šumaričkog jezera kazao je Stevović, ovo preduzeće na sebe preuzima veću odgovornost čime će sigurno biti postavljeno na odgovarajuću privrednu mapu ali i na mapu pouzdanih saradnika na koje Grad uvek može da se osloni.

Kragujevac
foto: Grad Kragujevac

Projekat uređenja Šumaričkog jezera predviđa uređenje šetališta, kompletne plaže, prostora za malu decu, sportiste, rekreativce i starije sugrađane, teretanu na otvorenom, dečije igralište a predviđena su i mesta za roštiljanje i kampovanje. O uređenju Šumaričkog jezera sigurno će pričati tokom cele godine i drago nam je što ćemo biti izvođači radova jednog značajnog projkta za grad Kragujevac, kazala je Jasmina Mihajlović, direktorka Šumadija DOO i dodala da su svi radovi iz domena njihove delatnosti i da će ih uraditi na najbolji mogući način.

Grad Kragujevac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja