POZNATI KOMPOZITOR UBIJEN NASRED ULICE U NOVOM SADU: Velibor (31) pisao za Šabana i braću Matić, ubica još nije pronađen
Foto: Printscreen, Privatna Arhiva

NEREŠEN ZLOČIN

POZNATI KOMPOZITOR UBIJEN NASRED ULICE U NOVOM SADU: Velibor (31) pisao za Šabana i braću Matić, ubica još nije pronađen

Specijal -

Kompozitor i tekstopisac Velibora Vučurovića (31) iz Feketića, ubijen je 2010. godine nasred Bulevara Jaše Tomića u Novom Sadu, kada ga je metak pogodio u glavu dok je išao ka svom prijatelju, a njegovo ubistvo je i dalje nerešen zločin.

Veliborovi roditelji godinama prolaze kroz agoniju, a najteže im pada to što je ubistvo njihovog sina ostala misterija.

neutešni roditelji
neutešni roditeljifoto: S.S.

- Kako vreme prolazi, sve nam je teže i teže. Najviše nas boli što ubica ni nakon 11 godina nije nađen. Verovatno negde mirno spava, možda nam se i smeje u lice, dok mi umiremo od tuge - kaže za Kurir Zoran Vučurović, otac ubijenog Velibora koji je nastradao 27. marta 2010. nasred Bulevara Jaše Tomića u Novom Sadu, kada ga je metak pogodio u glavu dok je išao ka svom prijatelju.

Spekulisalo se da je Vučurovića pogodio zalutali metak, ali čak ni to sa sigurnošću nije dokazano. Roditelji pokojnog mladića ističu da neće odustati od traženja pravde.

- Sve se vrti ukrug. Obećavaju da će rešiti zločin, ali ništa od toga. Neću odustati od traženja istine, iako sina ne mogu da vratim. Kad je u pitanju dete, bol ne može da se ublaži - kaže otac i dodaje da živi zbog ćerke, jer im dani posle smrti sina sporo prolaze, pretežno u sećanju na njega i suzama.

Prekinuta sjajna karijera

Pisao za Šabana i braću Matić

Saša Matić, Dejan Matić
foto: Damir Dervišagić

Ubijeni Velibor Vučurović bio je tekstopisac i kompozitor, napisao je brojne hitove za naše proslavljene pevače Šabana Šaulića, Sašu i Dejana Matića, Acu Ilića, Nedeljka Bajića Baju. Autor je dueta "Tragovi sećanja", koju pevaju Mira Škorić i Šerif Konjević. Na prvom Grand festivalu osvojio je treću nagradu publike za pesmu "Prvi put" u izvođenju Stevana Anđelkovića. Dva puta je nagrađen na Moravskim biserima.

Mira Škorić
foto: ATA Images

- Kakav je umetnik i čovek bio govori i činjenica da jedna ulica u Feketiću nosi ime mog sina. Divno moje biće, koje nije ni mrava zgazilo, a završio je kao neki okoreli kriminalac - kaže otac kompozitora.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track