00:29

KINESKI RADNIK DRAO ZECA, PA ZAVRŠIO NA SUDU! Moraće da odgovara, kazna koja ga čeka NIJE MALA! VIDEO, FOTO

PODNETA OPTUŽNICA

KINESKI RADNIK DRAO ZECA, PA ZAVRŠIO NA SUDU! Moraće da odgovara, kazna koja ga čeka NIJE MALA! VIDEO, FOTO

Srbija -

Protiv jednog od dvojice radnika koji su na gradilištu "Linglonga" drali životinju da bi je pojeli podneta je optužnica Osnovnom sudu

L. G. (42), jedan od dvojice kineskih radnika koji su na gradilištu fabrike "Linglong" u Zrenjaninu snimljeni dok deru zeca, a za koga se isprva mislilo da je mačka, saslušan je u zrenjaninskom tužilaštvu i protiv njega je podnet optužni predlog Osnovnom sudu, saznaje Kurir.

Javni tužilac Mladen Vujin potvrdio je za naš list da je, nakon sprovedenog predistražnog postupka, zrenjaninska policija 13. oktobra podnela Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu krivičnu prijavu protiv kineskog državljanina L. G. zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinje.

- Dana 18. oktobra osumnjičeni je saslušan pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Zrenjaninu, nakon čega je istog dana iz ovog tužilaštva Osnovnom sudu u Zrenjaninu podnet optužni predlog protiv L. G. zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinje iz člana 269, stav jedan, Krivičnog zakonika. Glavni pretres pred Osnovnim sudom u Zrenjaninu još uvek nije zakazan - naveo je Vujin.

Inače, za krivično delo koje se L. G. stavlja na teret zaprećena je novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Podsetimo, snimak ovog incidenta osvanuo je na društvenim mrežama 11. oktobra, a tužilaštvo je u predistražnom postupku utvrdilo da su kineski državljani L. G. (42) i L. V. (36) u krugu fabrike u izgradnji "Linglong" u Zrenjaninu ubili zeca radi ishrane, a nakon što su ga kupili od jednog lokalnog meštanina.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track