02:29

KAMI JE POTOMAK GADAFIJEVIH KAMILA: Ima 21. godinu i OBOŽAVA društvo posetilaca ZOO Palić

neodoljiva!

KAMI JE JE GLAVNA ATRAKCIJA NA PALIĆU! Ima 21. godinu, a sve je počelo od Gadafijeve posete Jugoslaviji

Srbija -

Palićki zoološki vrt u svojoj zbirci krije jednogrbu Kami, koja je potomak jedne od šest kamila nekadašnjeg libijskog revolucionara Muamera Gadafija kojima je on darovao Beogradski zoološki vrt 1989. godine, prilikom posete tadašnjoj Jugoslaviji.

- Kami je 2000. godište i rođena je u žoo vrtu u Beogradu. Ali je sa svega godinu dana prebačena na Palić. Ona je vrlo interesantna ženkica, vrsta jednogrbe kamile - navela je koordinarka ZOO Palić Jelena Toljagić.

Gadafijeve kamile, Palić
foto: Kurir Televizija

Koordinarka je istakla da Kami voli društvo posetilaca.

Životni vek jednogrbe kamile je oko 40 godina. Kami je zašla u drugu polovinu. Živi sama u ispostu, iako do sebe ima komšije, dve dvogrbe kamile. Često se može videti kako šeta, i kao da priča sama sa sobom, a razlog tome može biti što je Kami od pre nekoliko godina udovica.

- Kami je majka. Ona je imala svoje potomke, koji su u vidu saradnje prebačeni u Mađarsku - rekla je Toljagićeva.

Gadafijeve kamile, Palić
foto: Kurir Televizija

Palićki ZOO vrt nudi mogućnost posetiocima da usvoje neku od životinja, ukoliko doniraju određeni iznos novca za poboljšanje uslova boravka jedinke u vrtu. Tako je i Kami pronašla svoju obožavateljku koja na ovaj način indirektno pruža podršku produženju loze Gadafijevih kamila.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:15

NOVI NEODOLJIVI STANOVNIK BEO ZOO VRTA: Spava 16 sati, izlazi noću, i čim mu nešto nije po volji pretvara se u OKLOPNU LOPTICU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track