U Čačku počela evakuacija stanovništva, upućen i ruski avion

Vatra guta sve pred sobom

U Čačku počela evakuacija stanovništva, upućen i ruski avion

Srbija -
Najugroženija su sela između Čačka i Gornjeg Milanovca, a najteža situacija je u Gornjoj Gorevnici, rekao načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić

ČAČAK - Na gašenje požara koji je buknuo na obroncima Suvobora, gde je ugroženo 300 domaćinstava, upućen je i ruski avion "Berijev 200" koji je danas oko 14 sati stigao u Srbiju, a u ugroženim mestima počela je evakuacija stanovništva, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

On je rekao da će će Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije uputiti dodatne ekipe iz Beograda i Kragujevca kako bi pomogle u gašenju požara.

Marić je kazao da su najugroženija sela između Čačka i Gornjeg Milanovca, a da je najteža situacija u Gornjoj Gorevnici.

Povređena su dva meštanina i pomoć im je ukazana u Domu zdravlja, kao i jedan vatrogasac koji je nakon lekarske pomoći pušten, kazao je Marić. On je naveo i da gori 300 hektara šume, a da se vatra gasi i iz helikoptera.

Vatrena stihija zahvatila je senjake, kuće i ambare ova tri sela, a prisutan je i veliki broj ekipa Hitne pomoći koje su na raspolaganju ugroženim meštanima.

http://www.youtube.com/watch?v=oIrU-yLw6IM

Izbio požar i u Ovčar Banji

Požar je danas izbio i u Ovčar Banji kod Čačka i širi se velikom brzinom ugrožavajući obližnje vikend naselje.

Lokalna TV Galaksija 32 pozvala je sve vlasnike kuća i vikendica u Ovčar Banji, posebno u mestu Vidova, da hitno dođu do svojih objekata kako bi ih zaštitili od požara.

Požari od sinoć bukte i u selima Gornja Gorevnica, Miokovci i Srezojevci, u kojima gore borove šume i ugrožena su domaćinstva.

Načelnik sektora za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić rekao je da ti požari više nisu pod kontrolom.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track