Sajam turizma u srcu Šumadije
Foto: Promo

Sajam turizma u srcu Šumadije

Srbija -

U cilju predstavljanja turističkih potencijala Srbije i zemalja regiona, Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ i Šumadija sajam, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Grada Kragujevca, organizuju 12. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma.

Sajam Turizma
foto: Promo

Uz bogat izlagački i prateći program, sajamska manifestacija će biti organizovana u hali Šumadija sajma, od 25. do 27. novembra. Reč je o jedinom sajmu ovog tipa koji će u tekućoj godini biti organizovan u našoj zemlji, a poseban akcenat biće na promociji domaćeg turizma koji je svoju ekspanziju među domaćim turistima doživeo sa pojavom pandemije korona virusa.

Sajam Turizma
foto: Promo

I ove godine svoju turističku ponudu predstaviće brojni izlagači – nacionalne, regionalne i lokalne turističke organizacije, turistički centri, hotelijeri i seoska domaćinstva, turističke agencije.

– Posetioci će i ovoga puta imati svu lepotu Srbije na jednom mestu, u Kragujevcu, gde će na najbolji način biti predstavljene sve atrakcije i sadržaji kojima raspolažu naši gradovi, banje, planine i sela, a organizacijom pratećih sadržaja, Šumadijske čajanke i Sajma zimnice imaće priliku da u potpunosti osete ukuse i mirise šumadijskog kraja – rekao je Bojan Pavlović, direktor Gradske turističke organizacije „Kragujevac“.

Sajam Turizma
foto: Promo

U sklopu Sajma turizma tradicionalno će biti organizovan Sajam zimnice na kojem se predstavljaju brojna gazdinstva i proizvođači domaće zdrave hrane, a u pratećem delu programa i Šumadijska čajanka, zanimljivo takmičenje u kuvanju vruće rakije, svima poznatije kao Šumadijski čaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track