MEŠTANI UŽIČKE ULICE GODINAMA ŽIVE U STRAHU ZBOG JAKOG KLIZIŠTA: Svakog dana zemlja može da nas zatrpa, pucaju cevi, teku fekalije
Foto: RINA

užas

MEŠTANI UŽIČKE ULICE GODINAMA ŽIVE U STRAHU ZBOG JAKOG KLIZIŠTA: Svakog dana zemlja može da nas zatrpa, pucaju cevi, teku fekalije

Srbija -

Užice - Stanovnici Užica koji žive u Ulici Svetozara Markovića decenijama su u strahu od pokretanja klizišta koje se nalazi u neposrednoj blizini njihovih kuća, a opasnost je veća sa dolaskom hladnijih i kišovitih dana. Kako kažu, svakodnevno se plaše novih odrona jer ukoliko se brdo pokrene, ugroženo je 20 domaćinstava.

klizište
foto: RINA

"Ovde je strašno živeti, kad znate da vam svakog trenutka može nešto zatrpati kuću. U naselju živi i dosta dece i starijih ljudi. Zidovi su popucali, zemlja vrlo lako može da se svali na čitavu kuću i da nas sve zatrpa. Ovaj problem aktivan je već dugi niz godina, pokušali su već nekoliko puta sanaciju, ali sve je bilo bez većeg uspeha. Ovde nije bezebdno ni živeti", rekao je za RINU Zoran Todosijević stanovnik ove prigradske ulice.

Usled neuslovnog terena koji već godinama ne može da se sanira, došlo je i do niza drugih problema. Prošle godine došlo je do pucanja vodovodne cevi, što je dovelo do slivanja vode i podizanja asfalta. Pojedina domaćinstva imaju problem i sa izlivanjem kanalizcaije.

klizište
foto: RINA

"Nije retkost da fekalije plivaju po ulici, naročito u letnjem perodu kad su temperature visoke. Ne može se živeti od smrada, a plašimo infekcije i zaraze. Deca koja idu u školu, svakodnevno prolaze putem na kom se izlila kanalizacija", kaže Zoran.

Saobraćaj u ovoj ulici je nemoguća misija, jer vozila ne mogu da prolaze. To meštanima pravi još veći problem jer ne mogu da dopreme drva za ogrev do svojih domova, a ne mogu da stignu ni vatrogasna ni vozila Hitne pomoći. Kako kažu do sada su im nuđena samo privremena rešenja od strane nadležnih.

klizište
foto: RINA

Sa druge strane u Upravi za inspekcijske poslove i komunalnu policiju grada Užica kažu da je izrađen projekat za sanaciju klizišta i da se sa radovima kreće na proleće.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track