POPOVIĆ POSLE SASTANKA SA BORISOVIM U MOSKVI: OČEKUJEMO DA SRBIJA DOBIJE NAJPOVOLjNIJU CENU GASA
Foto: inovacije.gov.rs

POPOVIĆ POSLE SASTANKA SA BORISOVIM U MOSKVI: OČEKUJEMO DA SRBIJA DOBIJE NAJPOVOLjNIJU CENU GASA

Društvo -

MOSKVA, 17. novembar 2021 – Ministar u Vladi Srbije i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović sastao se sa zamenikom predsednika Vlade RF i predsednikom ruskog dela Međuvladinog komiteta Jurijem Borisovim sa kojim je razgovarao o predstojećoj poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Moskvi i sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Popović i Borisov održali su pripremni sastanak pred susret dvojice šefova država, na kojem je jedna od glavnih tema bilo pitanje snabdevanja Srbije prirodnim gasom iz Rusije.

“Kao što je rekao predsednik Vučić, pitanje nabavke i cene gasa je najvažnija tema za Srbiju u ovom trenutku. Očekujemo da će naša zemlja dobiti najpovoljniju cenu gasa i da ćemo dugoročno osigurati energetsku stabilnost u Republici Srbiji“, poručio je posle sastanka Popović.

On je istakao da se osim o gasu, razgovaralo i o više bilateralnih sporazuma koji će biti potpisani sledeće nedelje u Moskvi.

“Dve strane rade na pripremi brojnih sporazuma iz oblasti infrastrukture, saobraćaja, energetike i inovacija čija vrednost iznosi više milijardi dolara. Ovi sporazumi otvoriće nove perspektive za razvoj saradnje Srbije i Rusije na strateškim osnovama”, rekao je Popović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja