TRASA ZA PREPOROD MOJSINJSKE SVETE GORE: Ćićevac gradi put Braljina - Trubarevo
Foto: Kurir/Ž.M.

razvoj opštine

TRASA ZA PREPOROD MOJSINJSKE SVETE GORE: Ćićevac gradi put Braljina - Trubarevo

Srbija -

Opština Ćićevac nastavlja da se razvija i realizuje važne investicione projekte.

- Usmerena ka ciljevima koji doprinose ekonomskom, privrednom, kulturnom i društvenom napretku lokalne zajednice nastavljamo u pravcu ostvarivanja razvojnih ciljeva i ekonomskih i društvenih efekata. Proces unapredjenja održivog razvoja opštine Ćićevac ogleda se kroz brojne značajne projekte od kojih su neki već u završnoj fazi realizacije, kaže dr Mirjana Krkić, predsednica Opštine.

Kada je reč o izgradnji puta Braljina –Trubarevo, jednom od najznačajnijih infrastrukturnih projekata Opštine Ćićevac, posebno u oblasti turizma i uređenja Moijsinjske Svete Gore, vrednom oko 70 miliona dinara, ekonstrukcija ove deonice je praktično završena.

- Projekat koji će, izmedju ostalog, doprineti razvoju postojeceg turistickog potencijala ovog kraja, realizovan je u planiranom roku. Aktivnosti u sklopu njegove završne faze obuhvatile su asfaltiranje ovog putnog pravca. Deonica duga blizu 6 km pokrivena je asfaltnim slojem debljine 10 centimetara. Širina puta iznosi tri metra i određena je u skladu sa projektom.

Sve aktivnosti u okviru izgradnje puta Braljina –Trubarevo, od strane izvođaca radova, preduzeća GP Zoran R, sprovedene su u okviru projekta od kog se nijednog trenutka nije odstupilo. Ono sto je preostalo pre zvaničnog puštanja u saobraćaj ove deonice, jeste završetak postavljanja bankina pored puta, zaključuje čelnica lokalne samouprave.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track