Najnovije vesti

MIROVIĆ: Sremska Mitrovica priprema dokumentaciju za rekonstrukciju Opšte bolnice, AP Vojvodina će finansirati radove
Foto: Sremska Mitrovica živi

MIROVIĆ: Sremska Mitrovica priprema dokumentaciju za rekonstrukciju Opšte bolnice, AP Vojvodina će finansirati radove

Srbija

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je obišao Sremsku Mitrovicu i tom prilikom obišao radove i projekte u Gradu koje finansira Autonomna pokrajina Vojvodina. Samo tokom ove godine AP Vojvodina je u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica ušao u realizaciju potpune rekonstrukcije fiskulturne sale OŠ “Jovan Popović” (koja je 2020. Izgrađena sredstvima Pokrajine), kao i rekonstruisan otvoren teren za male sportove na igralištu “Partizan”. Kao najvažniji projekat za narednih nekoliko godina Mirović je istakao rekonstrukciju i izgradnju Opšte bolnice Sremska Mitrovica.

“Videli ste da radovi na izgradnji sportske sale u Osnovnoj školi “Jovan Popović” napreduju veoma dobro i verujem da ćemo već u martu, aprilu decu moći da usmerimo na nastavu fizičkog vaspitanja i na sport u novoj sali. Obilišli smo i rekonstrukciju otvorenog terena u sklopu Društva “Partizan” u Sremskoj Mitrovici i nastavljamo dalje. Napravićemo zajedničke planove i programe i za narednu 2022. godinu i Kao što vidite, ulaganja su prilično velika, proteklih pet godina, negde oko 230 miliona u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici”, rekao je premijer Mirović.

Sremska Mitrovica
foto: Sremska Mitrovica živi

Mirović ističe projekat rekonstrukcije i dogradnje Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, jedine javne bolničke ustanove u Sremskom upravnog okrugu, koji opslužuje oko 300 hiljada ljudi. Kaže da je to projekat od jednako velikog značaja za Grad Sremsku Mitrovicu, Pokrajinu i Republiku. Tom prilikom zahvalio se medicinskim radnicima i istakao njihov trud u uslovima kovida, a kao ilustraciju je naveo dvostruko više pregleda RTG aparata. Mirović kaže da su ulaganja Pokrajine u sremskomitrovačku Opštu bolnicu velika, ali da je došlo vreme za celokupnu rekonstrukciju.

Sremska Mitrovica
foto: Sremska Mitrovica živi

“Razgovarali smo sa direktorom i zaposlenima Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici i razgovraćemo i narednih nedelja. Grad Sremska Mitrovica priprema projektnu dokumentaciju za realizaciju ovog velikog poduhvata. To je obaveza u narednim godinama Kancelarije za javna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine”, zaključio je Mirović prilikom svoje posete Sremskoj Mitrovici.

Sremska Mitrovica živi

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track