NOVA NADA U NAJVEĆEM SRPSKOM SELU U METOHIJI: Započeta izgradnja vrtića u Goraždevcu (FOTO)
Foto: KoSSev

za 60 mališana

NOVA NADA U NAJVEĆEM SRPSKOM SELU U METOHIJI: Započeta izgradnja vrtića u Goraždevcu (FOTO)

Srbija -

Osim što je Eparhija obezbedila zemljište, projekat vredan 35 miliona dinara – finansira i Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Posle jučerašnjeg zajedničkog teksta KoSSeva i Radio Goraždevca o tome da iako teče rok za izgradnju dečijeg obdaništa u Gorazdevcu, radova i dalje nema, na mestu gde je pre mesec dana položen kamen temeljac, danas su se pojavili prvi i radnici i mašina.

Na placu koji je obezbedila Eparhija raško-prizrenska kako bI se u novom vrtiću u najvećem srpskom selu u Metohiji igralo i brinulo o 60 mališana, do danas se mogla videti samo iskopana rupa, armatura koja viri iz nje, a koju uspravno drži malo cementa i kanta na vrhu cele „konstrukcije“.

Osim što je Eparhija obezbedila zemljište, projekat vredan 35 miliona dinara – finansira i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kamen temeljac za izgradnju obdaništa u Goraždevcu položili su još 18. novembra pomoćnica direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković, predsednik Privremenog organa za Peć Miloš Dimitrijević i vladika Teodosije.

Više je od tri meseca, međutim, kako je ugovor potpisan kojim se izvođač radova obavezao da će projekat da završi za devedeset dana, o čemu smo pisali juče.

Goraždevac, Vrtić, Obdanište
foto: KoSSev

Konačno, pokraj iskopane rupe, jutros smo zatekli i nekolicinu radnika koji su ručno kopali za budući temelj vrtića. Iako su bili u radničkim kombinezonima, nisu imali oznake firme za koju rade, a nisu bili ni raspoloženi da govore. Na licu mesta bio je i mini bager.

Prema javno dostupnoj dokumentaciji, tender za igradnju objekta je dobila firma „Rad 028“, koja je istovremeno bila i jedini ponuđač. Angažovana firma uputila je svoju ponudu još 13. avgusta ove godine, sa ukupno ugovorenom vrednošću radova od 35.020.000 dinara bez PDV-a.

Firma „Rad“ iz Zvečana, koja je čest dobitnik tendera na Severu Kosova i u srpskim sredinama južno od Ibra, našla se prošle nedelje, zajedno sa svojim vlasnikom Raduletom Stevićem na listi firmi, odnosno osoba pod američkim sankcijama. Ministarstvo finansija SAD ujedno je povezalo Stevića sa „organizovanom kriminalnom grupom Zvonka Veselinovića“.

Stević je, međutim, demantovao ove navode prošle nedelje za KoSSev navodeći da je reč o suludim pričama, da posluje legalno, ali i da se već 20 godina nije video sa Zvonkom Veselinovićem.

Ovog puta, uprkos višednevnim pokušajima da od Stevića dobijemo novo razjašnjenje u vezi sa pitanjem izgradnje obdaništa u Goraždevcu, nismo u tome uspeli.

Kurir.rs/Kossev

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track