DOKUMENT 2021: Festival dokumentarnog filma u Vranju od 22. do 24. decembra
Ilustracija, Foto: Kurir/T.S.

novija produkcija

DOKUMENT 2021: Festival dokumentarnog filma u Vranju od 22. do 24. decembra

Srbija -

U Vranju će od 22. do 24. decembra biti održan Međunarodni festival dokumentarnog filma „Dokument 2021“, sedamnaesti po redu. Biće prikazano10 filmskih ostvarenja iz pet zemalja. Radi se o dokumentarnim filmovima novije produkcije koji se bave aktuelnim temama, zanimljivim ljudima, dešavanjima i predelima. Otvaranje festivala planirano je u sredu u 18 sati na velikoj sceni vranjskog teatra ostvarenjem ,, Plava granica'' u režiji Ivana Milosavljevića i koprodukciji Srbije i Slovenije.

Organizatori su Udruženje „Dokument 06“ i Pozorište „Bora Stanković“. Pokrovitelj je Grad Vranje. Na samom otvaranju, kao i tokom festivala, biće prisutni gosti, autori i akteri nekih od filmova, koji će kroz razgovor sa publikom približiti svoj rad i misiju dokumentarnog filma, kaže organizator Slađan Stojanović.

Filmovi selektovani za ovogodišnji „Dokument“ prikazuju se i višestruko su nagrađivani na domaćim i svetskim festivalima. Projekcije počinju od 18 sati, a ulaz je besplatan.

Festival „Dokument 2021“ biće održan uz poštovanje svih mera protiv pandemije izazvane korona virusom, napominju organizatori.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track