Požar na Tari se ne širi, nema opasnosti po objekte i ljude
Foto: TV Duga

Požar na Tari se ne širi, nema opasnosti po objekte i ljude

Srbija -
Požara se nije širio, nije bilo evakuacije iako smo spremni i za tu mogućnost, naveo komandir vatrogasno - spasilačke brigade Saša Cicvarić

UŽICE - Požar na Tari nije u potpunosti lokalizovan, ali je večeras prestao da se širi jer nema vetra, tako da je situacija pod kontrolom i nema opasnosti po objekte i ljude. Komandir vatrogasno - spasilačke brigade Užice Saša Cicvarić rekao je Tanjugu da nešto posle 22 sata na Tari ne duva vetara koji bi mogao da razbukti vatru, ali da će vatrogasno spasilačke ekipe dežurati tokom noći.

Cicvarić je objasnio da je najteža situacija u blizini zaseoka Đurići na Zaovini i da su meštani obavešteni o potencijalnoj opasnosti ali da "nema opasnosti po objekte i ljude".

"Požara se nije širio, nije bilo evakuacije iako smo spremni i za tu mogućnost, a vatrogasno spasilačke ekipe dežuraće tokom cele noći", rekao je on. Prema njegovim rečima, požara koji je prethodno bio zahvatio krošnje drveta, tokom večeri se spustio na zemlju i sutra će svim snagama nastavljene aktivnosti na gašenju vatre.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track