ZA JOŠ 7 PORODICA DOBIJA PO 600.000 DINARA: Grad Loznica dao ukupno 6 miliona mladim porodicama
Foto: Kurir/T.I.

bespovratnA sredstVA

ZA JOŠ 7 PORODICA DOBIJA PO 600.000 DINARA: Grad Loznica dao ukupno 6 miliona mladim porodicama

Srbija -

Sa još sedam porodica koje su se javile na konkurs Grada Loznice za dobijanje bespovratnih sredstava za kupovinu, izgradnju, ili rekonstrukciju kuća sa okućnicom na seoskom području u gradskoj upravi su danas potpisani ugovori. One su dobile po maksimalnih 600.000 dinara, a gradski menadžer Dejan Stalović kazao je da će i naredne godine za ovu namenu u budžetu biti odvojeno šest miliona dinara, s tim da će grad ukoliko bude velikog interesovanja grad naći i dodatna sredstva.

Loznica
foto: Kurir/T.I.

- Na ovaj način pokazujemo da nam je izuzetno važan ruralni razvoj na području Grada Loznice. Porodice sa kojima su potpisani ugovor su iz Jarebica, Gornjih Nedeljica, Siminog brda, Runjana, Grnčare i Brnjca. Početkom novembra ovakvi ugovori su potpisani sa tri porodice tako da ih je ove godine ukupno deset koje će na ovaj način rešiti neka osnovna životna pitanja. Naredne godine nastavićemo ovaj programom, a očekujem da već tokom februara raspišemo novi konkurs. Inače, naredne sedmice posetićemo neku od ovih porodica. Ove godine smo posle prvog javnog poziva najpre za tri porodice sa kojima je potpisan ugovor izdvojili ukupno 1,8 miliona dinara, a kada smo videli da je program naišao na dobar odjek još 4,2 miliona koja smo sada dodelili za ovih sedam porodica – objasnio je Stalović.

Loznica
foto: Kurir/T.I.

Predstavnici porodica kažu da im ovakva podrška mnogo znači, neki su započeli izgradnju kuća, ali su se našli u problemu zbog značajnog poskupljenja građevinskog materijala i ova novčana podrška im je više nego dobrodošla. Porodice koje su konkurisale trebale su, pored ostalog da ispune uslov da je u pitanju bračni par u kome pojedničano supružnici nisu stariji od 43 godine, ili je reč o roditelju koji živi sa jednim ili više maloletne dece. Konkurs se odnosio na kupovinu, rekonstrukciju, ili izgradnju kuće na seoskom području lozničkoga kraja, neto površine do sto kvadratnih metara, odnosno do 20 kvadrata po članu porodice.

Loznica
foto: Kurir/T.I.

Pre pet godina je grad doneo ovakvu odluku kada je izdvojeno pet miliona dinara za kupovinu kuće sa okućnicom do 50 ari za parove koji nemaju posao ni rešeno stambeno pitanje. Tada su se javila četiri para, ali je samo sa jednim potpisan ugovor. Ove godine ih je deset i u lokalnoj samoupravi se nadaju da će ih sledeće biti još više.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track