TRAGIČNO: Savi Licimuru cigareta došla glave
Foto: Sasa Urosev

Stradala velika srpska internet zvezda

TRAGIČNO: Savi Licimuru cigareta došla glave

Srbija -
Sava Savanović iz Kikinde, glavni junak kultnog niskobudžetnog filma “Bratski ples” ugušio se u požaru od dima koji je izazvala upaljena cigareta

KIKINDA: Uguši se od dima!

Velikoj srpskoj internet zvezdi Savi Savanoviću zvanom Sveti Sava, glavnom junaku kultnog niskobudžetnog filma “Bratski ples”, cigareta je došla glave.Njegovo beživotno telo pronađeno je u subotu ujutro, nakon što je zaspao s upaljenom cigaretom koja je u njegovo sirotinjskom domu izazvala požar.

-Sava je još za života otišao u legendu. Od popularnosti koji mu je doneo film, nije se puno ovajdio. Sa rečenicom “ Zbogom Kikindo na k…c te nabijem” kojom se završava “Bratski ples”, stasale su mnoge generacije, ne samo Kikinđana. Najviše je voleo da, uz masne psovke, komentariše poteze političara, I javno govori o stvarima koje su mučile narod. Nadam se da u tome neće posustati ni na onom svetu - kaže za Kurir njegov komšija Borislav Gašić i potvrđuje da je da je priča u filmu koja je osvojila internet istinita.

-Sava je pre desetak godina pozvao komunalce da mu isprazne septičku jamu. Iznerviran što ne dolaze, napisao je oproštajno pismo, i u njemu naveo da je u nju skočio zbog “Komunalnog preduzeća i kikindskih kurvi, pedera i licumura”. Dolazak komunalaca, Hitne službe i policije Sava je posmatrao sa tavana. Kada su radnici ispraznili septičku jamu, krenuli su grozničavo da njegovo telo traže po dnu. Na iznenađenje svih nas začuli smo poznati glas- ali sa tavana gde se Sava sakrio i gledao kako ga traže po fekalijama- priseća se Borislav.O neobičnom događaju Kurir je pisao još februara 2006. godine kada nam je Sava, na sebi svojstven način, prepričao kako je preživeo “fekalnu misiju”.

http://www.youtube.com/watch?v=pJ6tSxrlCaU

Film nagrađen “Bratki ples” nastao je 2003. godine. Zajednički su ga snimili Kikinđani Aleksandar Trifunac i autor i reditelj Dragana Latinović, uz pomoć Petra Tuškana iz Zrenjanina. Dvanaestominutni film montirao je Nenad Miladinski. Te godine je na kikindskom Festivalu niskobudžetnog filma dobio treću nagradu.

Je… š slavu Sava je iz rodnog sela Pavići kod Banjaluke godine, trbuhom za kruhom, u Kikindu došao 1981. godine Život ga nije mazio jer je od 16 godine svojim rukama zarađivao koru hleba. Nerviralo ga je što se nije ovajdio od slave koju mu je doneo film.-Je .. š slavu, od nečeg mora da se živi – znao je da kaže Sava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track