PRVA BEBA U KIKINDI: Dijana (20) rodila Nikolinu, od grada dobila 50.000 dinara (FOTO)
Foto: S.U.

rođena sat i 15 minuta posle ponoći

PRVA BEBA U KIKINDI: Dijana (20) rodila Nikolinu, od grada dobila 50.000 dinara (FOTO)

Srbija -

Dijana Radu (20) iz Mokrina, rodila je Nikolinu. Prva beba rođena u 2022. godini na svet je došla u 1 sat i 15 minuta. Zbog poznate epidemijske situacije, izostala je poseta prvorođenoj bebi, njenoj majci, ali i ostalim porodiljama u kikindskom porodilištu.

Vaučer u iznosu od 50.000 dinara, gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, namenjen prvoj bebi rođenoj u Novoj godini, simbolično je uručio Jeleni Grujić, medicinskoj sestu Ginekološko- akušerskoj odeljenja:

- Devojčica je na rođenju imala 3.050 grama, a bila dugačka 51 centimetar. Porođaj je protekao uredno. Dijana je prvorotkinja. Prijatno je iznađenja, ali je iznad svega srećna zbog Nikoline- navela je medicinska sestra koja je majci prve bebe docnije i uručila vaučer. Direktorica Opšte bolnice, dr Vesna Tomin, konstatovala je da ova ustanova čuva zdravlje ljudi, ali je i izvor života:

prva beba u Kikindi, Kikinda
foto: S.U.

-U našem porodilištu, tokom 2019 godine, imali smo 491 porođaj. Godinu dana kasnije, 417, u znatno više, 452 porođaja u 2021. To znači da smo bogatiji za 35 mališana, odnosno jedan školski razred. Nadamo se da će se taj trend nastaviti u u ovoj godini- izjavila je dr Tomin. Rođenju imenjakinje obradovao se i Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde:

prva beba u Kikindi, Kikinda
foto: S.U.

-Ovo je najlepši mogući početak Nove 2022. godine. Čestitam majci i porodici, a ovaj skroman poklon sigurno će značiti maloj Nikolini i njenim roditeljima- rekao je Lukač. Predstavnice kikindskog Crvenog krsta, već po tradiciji, donele su bebi pakete svim porodiljama koje se trenutno nalaze u ovoj ustanovi.

1 / 7 Foto: S.U.

Blizanci rođeni 31. decembra

Zanimimljivo je da je sam kraj 2021. godine u kikindskom porodilištu obeležilo rođenje blizanaca. Kikinđanka, Ivana Kuti, rodila je Arsena i Jakšu. To je bio posledni porođaj u 2021. godini. Blizanci su rođeni 31. decembra, u 10 sati i 40 minuta.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track