KRALJEVAČKI DEČJI DISPANZER: Kraljevske krune darivale bolesnu decu
Foto: Shutterstock

humano

KRALJEVAČKI DEČJI DISPANZER: Kraljevske krune darivale bolesnu decu

Srbija -

Kraljevski klub američkog fudbala „Kraljevske krune“ je za predstojeći Božić sakupio slatkiše, igračke i knjige za bolesnu decu u Dečijem dispanzeru Doma zdravlja „Kraljevo“, a prikupljene poklone su osoblju uručili mladi kapiten Mihailo Đokić i glavni trener Srđan Ćosić, kao i maskota kluba, pas Čui.

Kako je saopštio ovaj kraljevački sportski klub, tradicionalna humanitarna akcija je ove godine sprovedena na utakmicama i treninzima američkih fudbalera, tako što su članovi kluba i navijači donirali slatkiše, igračke i knjige za bolesnu decu.

Gradonačelnik Kraljeva čestitao vernicima pravoslavni Božić

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić uputio je čestitku sugrađanima - vernicima koji Božić slave u petak, 7. januara, i poželeo im da božićne praznike, sa svojim bližnjima, provedu u zdravlju, miru i radosti.

- U svoje i u ime svojih saradnika, čestitam vam praznik Rođenja Hristovog - praznik ljubavi, sloge i zajedništva. U vremenima teškim i obeleženim pandemijom, molimo se Gospodu Isusu Hristu da se ne okrenemo jedni od drugih, već da širimo ruke jedni prema drugima u istinskoj bratskoj ljubavi, a na dobrobit i spasenje svih nas. Uz iskrene želje i molitve za Božji blagoslov, mir, zdravlje, napredak i svako istinsko dobro, Mir Božji - Hristos se rodi! Srećan i blagosloven Božić i sve najbolje u Novoj, 2022. godini, kaže se u čestitki gradonačelnika Kraljeva.

- „Lifeline Čikago“, humanitarna fondacija NJKV princeze Katarine Karađorđević je godinama unazad podržavala ovu akciju kraljevačkih sportista, a Kraljevo Royal Crowns je jedini srpski kraljevski klub američkog fudbala, pod patronatom NJKV princa Aleksandra III Karađorđevića. Predsednik i treneri kluba su zahvalni Domu zdravlja „Kraljevo“ na prilici da ulepšaju praznike bolesnoj deci, ujedno i da mlade i decu sportiste uče etici i humanosti. „Kraljevske krune“ svima čestitaju i žele srećne Božićne i Novogodišnje praznike, Hristos se rodi i svima srećna Nova 2022. godina, kaže se u ovom saopštenju.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track