STIPENDIJE ZA 56 NAJBOLJIH STUDENATA: Varvarin ove godine ulaže ove godine 6 miliona za mlade akademce
Foto: Kurir.rs

lep gest

STIPENDIJE ZA 56 NAJBOLJIH STUDENATA: Varvarin ove godine ulaže ove godine 6 miliona za mlade akademce

Srbija -

VARVARIN - Komisija za stipendiranje studenata opštine Varvarin krajem 2021. godine sprovela je Konkurs za dodelu stupendija za studente sa teritorije ove lokalne zajednice za školsku 2021/22 godinu.

- Budžetom opštine Varvarin za ovu godinu planirano je šest miliona dinara za stipendiranje naših najboljih studenata, koji studiraju na državnim fakultetima, na budžetu su i imaju ocenu višu od 8,00. Po odluci Komisije ukupno 56 studenata ove godine dobijaće po 9.000 dinara na mesečnom nivou od opštine Varvarin, a taj iznos je veći u odnosu na republičku, što je još jedan od pokazatelja da lokalna samouprava brine o budućim akademskim građanima, kaže predsednica opštine Varvarin dr Violeta Lutovac Đurđević.

Prema rečima Nikole Petrovića iz Opštinske uprave Varvarin, pravo na opštinsku stipendiju imali su studenti koji su u tekućoj školskoj godini prvi put upisali drugu godinu studija prvog stepena, osnovne akademske studije, osnovne strukovne studije, godinu drugog stepena studija, master akademskih studija, specijalističke strukovne studije, specijalističke akademske studije i godinu trećeg stepena studija doktorske studije na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, na režimu finansiranja iz budžeta Republike Srbije.

Opštinska uprava opštine Varvarin obavestila je studente koji ispunjavaju uslove, da se jave u prijemnu kancelariju Uslužnog centra Opštinske uprave kako bi potpisali ugovore o stipendiranju u sredu i četvrtak, 5. i 6. januara ove godine. Radno vreme opštinskog Uslužnog centra 5. januara je od 7 do 15 časova, a 6. januara od 7 do 12 časova.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track