SKORO METAR SNEGA NAPADAO NA RUDNIK PLANINI: Putarima prioritet da očiste puteve do sela u kojima žive stari i bolesni FOTO
Foto: RINA

situacija u potpunosti pod kontrolom

SKORO METAR SNEGA NAPADAO NA RUDNIK PLANINI: Putarima prioritet da očiste puteve do sela u kojima žive stari i bolesni FOTO

Srbija -

Rudnik je drugi dan pod velikim snežnim padavinama, ali su glavni putni pravci prohodni i saobraćaj se, mada nešto usporenije i delimično otežano, uredno odvija.

Rudnik
foto: RINA

Visina snežnog pokrivača u višim delovima planine je oko 70 centimetara. Državni put prema Topoli se redovno održava i mašine su non-stop u funkciji kako bi otklonili snežne nanose.

U Zimskoj službi "Puteva Srbije" ističu da je situacija u potpunosti pod kontrolom.

"Na prevoju Rudnik (na državnim putevima IB-22 i IIA-152) angažovana su sva raspoloživa sredstva, odnosno ukupno pet kamiona", napomenuli su za RINU iz "Puteva Srbije".

Iz nadležnog Javnog preduzeća za izgradnju opštine Gornji Milanovac poručuju da je ono što je u njihovoj ingerenciji - nekategorisani i lokalni putevi, prvog, drugog i trećeg reda, apsolutno pod kontrolom. "Putevi su prohodni, ekipe se smenjuju već 48 sati i zaista nemamo većih problema. Dajemo prioritet mestima gde su bolesni i sahrane... jutros smo imali jednu paljevinu u Donjoj Vrbavi. Što je najvažnije, imamo dovoljno materijala za posipanje po putu, rizle, soli i tečnosti", rekao je direktor ovog preduzeća Božidar Vučetić.

Rudnik
foto: RINA

Кada je u pitanju stanje sa strujom usled snežnih padavina, Rudnik i sva podrudnička mesta prema Gornjem Milanovcu uredno su napojena strujom, navodi EDB Gornji Milanovac.

"Imamo problema prema Ravnoj gori, u selima Teočin i Brajići i u tu je problem zbog neprohodnosti puta. Кada se to reši naše službe će reagovati", kazali su u EDB-u.

Prema predviđanjima, poboljšanje vremena i prestanak snežnih padavina na području Rudnika i okoline očekuje se između utorka i srede.

Zbog niskih temperatura, mrazeva i poledice svim vozačima savetovan je maksimalan oprez.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track