ZA DVA DANA BACILI 15 TONA SOLI: Toplički putari vredni, napadalo 30 cm snega
Ilustracija, Foto: T.Ilić

zabeleo se toplički kraj

ZA DVA DANA BACILI 15 TONA SOLI: Toplički putari vredni, napadalo 30 cm snega

Srbija -

Snega nema mnogo, do 30 santimetara, ali se stvorila poledica, pa je zato utrošena tolika količina soli u tako kratkom vremenskom periodu

KURŠUMLIJA - Javno komunalno preduzeće Toplica iz Kuršumlije zbog vremenskih prilika koje nas prate poslednjih dana upotrebilo je čak 15 tona soli, kako bi osposobilo puteve i saobraćajnice da nesmetano funkcionišu.

Kako kaže direktor ovog preduzeća Mladen Gilić, na teritoriji ove opštine koja je između Kopaonika i Radana, nije palo mnog snega, ali su na pojedinim mestima smetovi dostizali 1,5 metara.

-Reč je o području ka Radanu, kod sela Belo Polje, koje je blizu kuršumlije. Zbog snažnog vetra tamo su smetovi bili ogromni, ali uspeli smo da čitav taj kraj osposobimo u kratkom roku- kazao je Gilić.

On dodaje da su tokom prethodna dva dana sva vozila i mehanizacija JKPD „Toplica“ rasčišćaavali puteve prvog i drugog reda, a za danas su stali nekategorisani putevi.

Snega nema mnogo, do 30 santimetara, ali se stvorila poledica, pa je zato utrošena tolika količina soli u tako kratkom vremenskom periodu.

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track