VIŠE I BEBA I VENČANJA: Lepe vesti stižu iz Loznice, matičari se naradili u prošloj godini
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

Prošle godine u odnosu na 2020.

VIŠE I BEBA I VENČANJA: Lepe vesti stižu iz Loznice, matičari se naradili u prošloj godini

Srbija -

LOZNICA - Zaposleni u lozničkoj lokalnoj samoupravi prošle godine su češće otvarali matične knjige rođenih, venčanih i umrlih nego tokom 2020.

bebe, porodilište
foto: Kurir.rs/T. Ilić

Prema podacima iz gradske uprave u matičnu knjigu rođenih upisano je 1.575 beba, za 175 više nego u 2020. godine. To svakako može da raduje, ali je daleko od rekordne 1984. kada je upisano 2.186 novih Lozničana.

Da će beba biti sve više nagoveštava ohrabrujući podatak da su na ’’ludi kamen’’ minule godine Lozničani stali 729 puta, odnosno da je sudbonosno ’’da’’ rekao čak 301 par više nego 2020. kada se njih 428 odlučilo na taj korak.

Moguće da su mnogi rešili da se potpišu pred matičarem jer nisu više mogli čekati kada će kovid biti pobeđen, a situacija je bila takva da su se uprkos svemu pravila slavlja pa i svadbe sa više zvanica.

Venčanje, Crkveno Venčanje, Krune
foto: Kurir.rs/T. Ilić

Nažalost, više upisa bilo je i u knjigu umrlih gde je to učinjeno 1.775 puta, tako da je Loznica lani ostala bez 352 svoja žitelja. Inače, u ove brojke uključeni su i oni koji su iz Loznice, ali su iz nekog razloga rođeni, venčani, ili preminuli van granica naše zemlje.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track