DETALJI STRAVIČNOG POŽARA U SUBOTICI: Izgoreo supermarket RUSKOG trgovinskog lanca!
Foto: Printscreen

ogromna šteta

DETALJI STRAVIČNOG POŽARA U SUBOTICI: Izgoreo supermarket RUSKOG trgovinskog lanca!

Srbija -

SUBOTICA - Market „Svetofor“ u Hipodromskoj ulici Subotici zahvatio je veliki požar oko 14 sati i 30 minuta, a kako saznajemo gust dim se brzo proširio i zahvatio sve prostorije i veliki deo objekta. Evakuacija je brzo organizovana, a povređenih kako Kurir nezvanično saznaje, nema.

Požar, Subotica
foto: Printscreen/Instagram/192.rs

Četiri vatrogasne ekipe uputile su se na teren da gase požar, a niko od zaposlenih nije povređen, svi su evakuisani na vreme. "Svetofor" je supermarket ruskog trgovinskog lanca, nedavno otvoren, a smešten je u subotičkom naselju Mali Bajmok u blizini Buvljaka. Požar je iznenadno buknuo i više vatrogasnih ekipa uspešno je zaustavilo vatrenu stihiju.

Požar, Subotica
foto: Printscreen

- Najveća šteta je na krovnoj konstrukciji koja je izgorela, ali povređenih nema, a vatrogasci i policija su na mestu događaja, potvrdili su u subotičkoj policiji. Više vatrogasnih kola brzo je stiglo do Hipodromske ulice a gust dim se video iznad čitave Subotice.

Požar, Subotica
foto: Printscreen/Instagram/192.rs

Radnici marketa i obližnje fabrike peciva, napustili su radna mesta radi sopstvene bezbednosti, nakon zvučne uzbune isključene su i strujne instalacije i gas na objektu, a pretpostavlja se da su baš instalacije i mogući uzrok požara, iako se prvo zapalio krov supermarketa. Vatra se proširila i na druge delove marketa, a radnici “Svetofora” izašli su napolje i tvrde da ništa nije slutilo na mogući požar.

- Tek kada smo videli dim, delovalo nam je ozbiljnije, nego dok smo napuštali objekat, kaže jedan zaposleni i dodaje da su objekat u žurbi napustili, nisu uzeli ni lične stvari. Gust dim se nadvio nad Suboticom sa zapadne strane, od Bajskog groblja. Supermarket se nalazi između Kalvarije i fabrike Mini Pani, a nedaleko od tog mesta se nalazi i subotički buvljak. Uzrok požara se zvanično ne zna, ali zaposleni kažu da se dim pojavio odmah nakon oglašavanja alarma u objektu, pa pretpostavljaju da se dogodio neki veći kvar na instalacijama.

Kurir.rs/N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track