NOVA PRILIKA ZA DOBRE ĐAKE I STUDENTE: Otvoren konkurs u Loznici, pogledajte da li ispunjavate uslove
Foto: Kurir/T.Ilić

Konkurs za dodelu Gradske nagrade

NOVA PRILIKA ZA DOBRE ĐAKE I STUDENTE: Otvoren konkurs u Loznici, pogledajte da li ispunjavate uslove

Srbija -

LOZNICA - Konkurs za dodelu Gradske nagrade koji će trajati do kraja meseca otvoren je od danas u Loznici, a i ove godine je ponovo u gradskoj kasi za tu namenu odvojeno 14,7 miliona dinara, potvrđeno je iz gradske uprave.

Kao i prethodnih godina mogu konkurisati učenici koji su, osim drugih traženih uslova, tokom prethodne školske godine bili osvajači neke od prve tri nagrade na republičkim ili međunarodnim takmičenjima u kalendaru resornog ministarstva, dok je za studente potrebno da pohađaju državni fakultet, da se njegovo studiranje finansira iz državnog budžeta, da nisu ponovili nijednu godinu i da im je prosek ocena devet i više.

Po drugi put ovog februara mogu konkurisati i studenti Romi. Oni moraju ispunjavati, pored ostalih, uslov da imaju prebavilište na teritoriji Loznice najmanje tri godine, idu na državni fakultet, na budžetu su, osim na prvoj godini studija gde mogu biti na samofinansiranju, nisu ponovili nijednu godinu, da se po mišljenju lozničkog Centra za socijalni rad nalaze u kategoriji lica kojem treba dodeliti stipendiju, a osim toga moraju imati potvrdu Nacionalnog saveta Roma da su pripadnici romske nacionalne manjine.

Na ovaj konkurs se u prošloj godini javilo ukupno 112 kandidata od kojih samo dva nisu ispunila tražene uslove. Lani je gradsku nagradu primalo 14 učenika i 96 studenata koja je za školarce po 5.000, a studente 10.000 dinara mesečno. Ukoliko bude manje onih koji su ispunili uslove konkursa onda đačka i studentska stipendija mogu biti i veće.

Inače, sa ovom praksom Loznica je počela pre osamnaest godina, a za ovaj vid podrške je iz gradske kase do ove godine izdvojila gotovo 145 miliona dinara.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track