HEROJI IZ ŽITORAĐE PRONAŠLI I SPASLI MARKA (27) Otkrili za Kurir kako je tekla potraga: Da je prenoćio napolju ne bi izdržao
Foto: Privatna Arhiva

uradili sve da mu pomognu

HEROJI IZ ŽITORAĐE PRONAŠLI I SPASLI MARKA (27) Otkrili za Kurir kako je tekla potraga: Da je prenoćio napolju ne bi izdržao

Srbija -

Grupa mladića iz Žitorađe 24 sata tragala je za Markom A. (27) iz ovog mesta, koji je nestao 30. januara. Samo zbog njihove upornosti i volje da pronađu vršnjaka, koji, kako se od ranije zna, ima psihičkih problema, Marko A. je na kraju spasen.

Drama je počela kada je u popodnevnim časovima poslednji put viđen ispred lokalne prodavnice i od tada mu se gubi svaki trag. Ujutro se pročulo da je nestao i mladići su krenuli u potragu.

Pozvali su i policiju i posle par sati Marka A. su pronašli kraj reke u napuštenoj kući. Kakao svedoče bio je u izuzetno lošem stanju. Odveli su ga kući, ali je sat vremena nakon toga, on opet nestao, odnosno skočio je sa drugog sprata porodične kuće.

- Da ima nameru da skoči sa drugog sprata prvo ga je video njegov drug Nikola Nikolić, koji je u pomoć pozvao Marka Janačkovića i Mišu Momčilovića da mu pomognu da ga uhvati, jer se sumnjalo da će da izvrši samoubistvo. Pridružili su im se i policajci kao i meštatin Darko Stanisavljević koji od skoro radi u Žandarmeriji - priča nam svedok ovog dešavanja.

Mladići koji su bili u potrazi svedoče za Kurir da su obilazili čitav kraj, objavili na društvenim mrežama da ga traže, te su tako čuli od meštanina sela Voljčinac da je Marko A. viđen u ataru tog sela.

- Pronašli smo ga u polju. Bio je sav u ranama. Bilo je strašno, ali nam je laknulo kada smo ga ugledali. Da je i ovu noć prenoćio napojlu, sigurno ne bi izdržao - kažu humani mladići koji nisu odustali od potrage za Markom A.

Tvrde da najviše zasluga ima Darko Stanisavljević, koji je već donekle obučen za takve situacije.

Na kraju je Marku A. ukazana pomoć, te je hitno prebačen u Psihijatrijsku bolnicu u Toponici kod Niša i kako su saznali, saada je u stabilnom stanju.

Četvorica mladića kažu da se nadaju da su sve uradili kako bi pomogli i da bi uvek uradili isto.

Marko A. ima tešku sudbinu. Živi sam sa ocem, koji takođe ima zdravstvenih problema, a majka ga je napustila. Otac nije ni prijavio nestanak, jer uopšte nije znao kako to ide, ali su zato ovi mladići uzeli stvar u svoje ruke.

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track