70 GODINA POSTOJANJA: OŠ Jovan Jovanović Zmaj iz Kruševca slavi jubilej
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

REKONSTRUISANA ŠKOLA I IZVRŠENA GASIFIKACIJA

70 GODINA POSTOJANJA: OŠ Jovan Jovanović Zmaj iz Kruševca slavi jubilej

Srbija -

KRUŠEVAC - Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj” iz Kruševca u ovoj godini slavi veliki jubilej – sedam decenija postojanja i uspešnog rada. U pripremi ovog važnog događaja izvršeni su brojni investicioni projekti.

-Škola ove godine obeležava 70 godina postojanja i uspešnog rada, pa će u toku cele godine biti organizovane brojne aktivnosti u čast ovog velikog jubileja. Škola je inače, kompletno renovirana (zamenjeni krov, podovi, stolarija, sanitarni čvor, preuređena sportska sala i postavljena led rasveta). Ovu veliku investiciju u vrednosti od 72 miliona dinara finansirala je Vlada Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

1 / 4 Foto: Kurir.rs/Ž.M.

Radovi na izgradnji unutrašnje gasne instalacije su upravo završeni. Vrednost je 7,2 miliona dinara od kojih je Ministarstvo za zaštitu životne sredine obezbedilo 4,5 miliona dinara, a Grad Kruševac 2,7 miliona. Izvršen je probni rad, sve radi i odlično funkcioniše, a praktično početak grejanja biće 15. oktobra ove godine, kaže direktorka Jasna Živković Brajković.

OŠ Jovan Jovanović Zmaj, Kruševac
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Od Udruženja biologa Kruševac i partnera na projektu, Centra za stručno usavršavanje Kruševac, Škola je dobila mikroskop za laboratoriju i terenski rad učenika za uspešno realizovane projektne aktivnosti i uključivanje nastavnika i učenika u organizovanje aktivnosti u okviru Dečijeg naučnog kampa 2021 "Obrazovanje po meri dece" pod pokroviteljstvom Grada Kruševca, a u okviru Lokalnog akcionog plana za decu.

OŠ Jovan Jovanović Zmaj, Kruševac
foto: Kurir.rs/Ž.M.

U okviru ove škole funkcionise i Badminton klub "Zmajevi", koji kontinuirano osvaja veliki broj medalja na međunarodnim turnirima. Pored priprema za obelezavanje 70. godišnjice Škole, ovde se tradicionalno, svake godine, organizuje gradsko i okružno takmičenje iz stranih jezika.

OŠ Jovan Jovanović Zmaj, Kruševac
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Anđa Smilić je Svetosavski đak Škole jer je, pored svih petica, bila uspešna na gradskim i okružnim takmičenjima iz srpskog jezika, matematike i fizike, a odlična je učenica i Osnovne muzičke škole “Stevan Hristić”, smer klavir.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track