NIŠLIJE SE PRVE DOSETILE, PARKOVI DOBIJAJU ČUVARE Sotirovski: Kad ih već sređujemo da to bude trajno (ANKETA)
Foto: Shutterstock

gradonačelnica Niša

NIŠLIJE SE PRVE DOSETILE, PARKOVI DOBIJAJU ČUVARE Sotirovski: Kad ih već sređujemo da to bude trajno (ANKETA)

Srbija -

NIŠ - Parkovi u Nišu dobiće uskoro svoje čuvare i biće to radnici Javno komunalnog preduzeća "Mediana", izjavila je danas gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

"Da sprečimo što se sprečiti može, kada su u pitanju vandali. Kad već sređujemo parkove da to bude trajno", izjavila je Sotirovski obilazeći park kod suda čija je rekonstrukcija u toku i park koji se gradi kod Tržnog centra "Delta planet".

Ilustracija
Ilustracijafoto: Beoinfo

Ona ja je kazala da je rok za završetak radova u parku kod suda mesec dana, dok će prva faza radova parka kod "Delte" biti završena do juna. Dodala je da se novi park gradi iz donacija i da radovi ništa neće koštati grad.

"Razmišljamo da rekonstruišemo i park kod 'Čaira' i verovatno ćemo do kraja godine uraditi deo toga, a tamo ima mnogo toga što je potrebno da se uradi. Potrebno je da se srede staze, da se stave zalivni sistemi, da se obnovi zelenilo i da se postavi bolje osvetljenje", izjavila je Sotirovski.

glasanje, izbori 2022, Dragana Sotirovski, Niš
foto: Radule Perišić/ATAImages

Tehnički direktor firme "Put inženjering" koja gradi park kod "Delte" Marko Nikolić rekao je da će do juna biti izgradjene pešačke staze, posadjeno zelenilo i postavljeni zalivni sistemi.

Prema njegovim rečima, u drugoj fazi radova biće postavljene klupe i dečiji mobilijar.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track