OVO JE MLADI PAR KOJI JE REŠIO DA BEOGRAD ZAMENI SELOM! Anastasija i Anas od države dobili kuću kod Mionice! Evo čime će se baviti
Foto: Opština Mionica

OVO JE MLADI PAR KOJI JE REŠIO DA BEOGRAD ZAMENI SELOM! Anastasija i Anas od države dobili kuću kod Mionice! Evo čime će se baviti

Srbija -

MIONICA - Mladi bračni par iz Beograda Anastasija Čakarević i Anas Lababidi dobili su kuću i 1,88 hektara zemlje u mioničkom selu Planinica.

Njih dvoje su postali novi stanovnici opštine Mionica na osnovu konkursa Ministarstva za brigu o selu, koje u okviru razvojne politike Vlade Srbije mladim ljudima poklanja kuće u seoskim sredinama, radi oživljavanja i razvoja sela.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, predsednik opštine Mionica Boban Janković i mladi par Anastasija Čakarević i Anas Lababidi potpisali su ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

imamo saglasnost, Mionica, bračni par, Anastasija Čakarević, Anas Lababidi
foto: Opština Mionica

Anastasija i Anas dobiće kuću sa okućnicom od 1,88 hektara u mioničkom selu Planinici i to je najveća površina imanja od svih 65 kuća sa kojima je potpisan ugovor.

Dvadesetogodišnja Anastasija Čakarević, koja će sa svojim partnerom živeti u Planinici rekla je da je ovo podstrek mladim bračnim parovima i porodicama da odluče da žive na selu u zdravom i prirodnom okruženju.

jesen, Sićevo, 27.okt 2021, selo, srpsko selo
foto: Beta/Saša Đorđević

- Na našem imanju gajićemo malinu, kupinu i aroniju. Želimo da naša deca budu rumena i da imaju dosta slobodnog prostora za igru - rekla je Anastasija.

Ministarstvo za brigu o selu opredelilo je 1,2 miliona dinara bespovratno, dok je lokalna samouprava pomogla mladom paru da prikupi potrebnu dokumentaciju i aplicira na konkurs.

Boban Janković, predsednik opštine Mionica, poručio je da lokalna samouprava nastoji da, kroz izgradnju infrastrukture, obezbedi sve uslove za razvoj sela.

imamo saglasnost, Mionica, bračni par, Anastasija Čakarević, Anas Lababidi
foto: Opština Mionica

- Raduje me što je ovaj par odabrao našu opštinu da živi baš u njoj, da kupe kuću u Planinici i započnu poljoprivrednu proizvodnju. Lokalna samouprava će rado podržavati mlade ljude da se osamostale i zasnuju svoje porodice na selu. Ideja o rešavanju stambenog pitanja mladih, koju sprovodi Ministarstvo za brigu o selu je zaista izuzetna-rekao je Janković.

Ovim programom predviđena je dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranom roditelju i mladom poljoprivredniku/ci do 45 godina za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, koja može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta Republike Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima.

jesen, Sićevo, 27.okt 2021, selo, srpsko selo
foto: Beta/Saša Đorđević

Za ove namene budžetom Republike Srbije predviđeno je ukupno 500 miliona dinara, a po jednoj kući dozvoljen je iznos do 1,2 miliona dinara. Sredstva se dodeljuju po redosledu pristiglih prijava do utroška sredstava opredeljenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra 2022. godine.

Kurir.rs/S.S./Foto: Opština Mionica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track