STIGAO NOVI SANITET: Konačno briga manje za pacijente iz Loznice i okoline (FOTO)
Foto: T.Ilić

opšta bolnica

STIGAO NOVI SANITET: Konačno briga manje za pacijente iz Loznice i okoline (FOTO)

Srbija -

Vozni park Opšte bolnice u Loznici bogatiji je za novo sanitetsko vozilo koje je nedavno dobijeno od Ministarstva zdravlja u projektu "Hitan odgovor Republike Srbije na kovid-19".

Prema rečima v.d. direktora bolnice dr Milana Todorovića, ovoj ustanovi bilo je preko potreban sanitet, jer je prošle godine imala peh da joj u velikom požaru izgore tri nova sanitetska vozila.

- Dobili smo ovo, a imamo još dva koja smo nabavili zahvaljujući Ministarstvu zdravlja koje nam je maksimalno pomoglo. Sada imamo tri nova sanitetska vozila i potrebno nam je bar još jedno. Uskoro bi trebalo da nam stigne jedan sanitet manjeg kapaciteta preko osiguranja. pošto su nam izgorela vozila bila osigurana. Ka ovoj bolnici okrenut je veliki broj pacijenata kojima je potreban sanitetski prevoz do tercijalnih ustanova ili drugih radi daljeg lečenja i terapije. Koliko su nam vozila potrebna, najbolje ilustruje podatak da je ovaj novi sanitet već prešao oko 17.000 kilometara - rekao je Todorović.

Loznica, Sanitet, vozilo
foto: T.Ilić

Nije precizirao vrednost dobijenog saniteta, ali je rekao da je, računajući i svu opremu koju ima, sigurno veća od 30.000 evra.

Loznica, Sanitet, vozilo
foto: T.Ilić

U vozilo su aspiratori, EKG aparati, defibrilatori, tako da je svaki pacijent u ovom sanitetu siguran u transportu do tercijalne ustanove van Loznice.

Inače, bolnica je, kazao je v.d. direktora, pre godinu i nešto dana imala sanitetska vozila koja su prešla više od milion kilometara i bila su "u raspadu", a sada je zahvaljujući velikoj podršci resornog ministarstva stanje voznog parka osetno bolje.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja