VELIKA ŠANSA ZA NEZAPOSLENE I UČENIKE: Posle dvogodišnje pauze prolećni sajam zapošljavanja i obrazovanja u Loznici
Foto: T.Ilić

NSZ

VELIKA ŠANSA ZA NEZAPOSLENE I UČENIKE: Posle dvogodišnje pauze prolećni sajam zapošljavanja i obrazovanja u Loznici

Srbija -

Loznička filijala Nacionalne službe zapošljavanja, koja pokriva Loznicu i tri susedne opštine Mali Zvornik, Ljuboviju i Krupanj, organizuje u petak prvi ovogodišnji prolećni sajam zapošljavanja.

Sajam će biti održan u Sportskom centru "Lagator", a do sada je učešće prijavilo oko 20 poslodavaca koji nude više od 500 slobodnih radnih mesta za radnike različitih profila. Iz filijale su pozvali zainteresovane poslodavce da učestvuju na sajmu i nezaposlena lica da se jave svojim savetnicima i pokušaju da dođu do radnog mesta.

Prema rečima Zorana Milovanovića, v. d. direktora filijale NSZ u Loznici, ovoga puta će istovremeno biti održan i Sajam obrazovanja na kome će učestvovati učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola.

Loznica
foto: T.Ilić

- Prvi put će biti kombinacija sajma zapošljavanja i obrazovanja zato što će posetioci biti učenici osmog razreda osnovnih i završnih razreda srednjih škola zbog potencijalnih mogućnosti da se već sada opredele za neko zaposlenje. Srednjoškolci jer postoje izraženi zahtevi za određenim profilima iz srednjih škola, pre svega od kompanija "Adijent" i "Mint", a osmaci jer će na sajmu srednje škole predstaviti upisne programe. To će biti prilika za učenike osmih razreda da se bliže upoznaju sa obrazovnim profilima koji su sada u opticaju i koji će potencijalno biti uvedeni od naredne školske godine. Biće prisutne sve četiri ovdašnje srednje škole i dve ustanove koje se bave visokim obrazovanjem i ovo im je prilika da se predstave i ujedno formiraju realnu sliku o kretanju na tržištu rada. Inače, posle dvogodišnje pauze zbog kovida, ovo je prvi sajam zapošljavanja u Loznici - rekao je Milovanović.

Trenutno je na evidenciji lozničke filijale 8.317 nezaposlenih u Loznici, a za očekivati je da posle održanog sajma brojka bude promenjena, odnosno da neki od nezaposlenih dođu do radnog mesta.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track