STIGLA NOVA VOZILA: Dom zdravlja u Trsteniku dobio 2 vozila za patronožnu službu (FOTO)
Foto: Ž. M.

donacija

STIGLA NOVA VOZILA: Dom zdravlja u Trsteniku dobio 2 vozila za patronožnu službu (FOTO)

Srbija -

Milena Turk, predsednica opštine Trstenik, uručila je ključeve dva putnička automobila "hjundai" direktorki Doma zdravlja "Dr Sava Stanojević" iz to grada Žaklini Ristić.

Opština Trstenik je iz budžeta izdvojila 2,6 miliona dinara za kupovinu dva putnička automobila.

- Zahvaljujući sredstvima Opštine Trstenik za našu Patronožnu službu nabavili smo dva automobila od kojih je jedan dopremljen u Dom zdravlja. Patronažna služba je do sada imala "jugo" koji je prevalio više stotina hiljada kilometara i nije više bezbedan. U Patronažnoj službi rade mlade medicinske sestre sa višom stručnom spremom koje u toku godina obave veliki broj poseta trudnicama, porodiljama, bebama i hroničnim bolesnicima - rekla je direktorka Doma zdravlja.

1 / 4 Foto: Ž. M.

Prema njenim rečima, dostavljen je kombi za dijalizu, a uskoro treba da bude dopremljen sanitet iz projekta Ministarstva zdravlja. Naporom rukovodstva Doma zdravlja obezbeđena su sredstva za energetsku efikasnost iz EU u vrednosti 181.000 evra, kojim će se rekonstruisati zgrada specijalističkih službi i laboratorija u prizemlju na prvom i drugom spratu.

Direktorka Doma zdravlja u ime mnogobrojnih bolesnika i zaposlenih zahvaljuje se lokalnoj samoupravi i Ministarstvu zdravlja na podršci i obećava još veći i kvalitetniji rad ove ugledne zdravstvene ustanove.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track